Banner 980x90

Tiek pārbūvēts Rumbas kiosks 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kuldīgas novada pašvaldība uzsākusi paviljona jeb tā saucamā Rumbas kioska un terases, Pils ielā 4a, pārbūvi, kas ilgs līdz augustam, pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja pilsētas pašvaldībā.

Apsekojot Rumbas kiosku, speciālisti konstatējuši vairākus defektus un bojājumus, savukārt terases tehniskais stāvoklis novērtēts kā neapmierinošs, tāpēc tā tiks pilnībā demontēta un pārbūvēta.

Projekta galvenais uzdevums ir saglabāt pēc iespējas vairāk etnogrāfisko ēkas detaļu, tāpēc paviljons atgūs vēsturisko izskatu, lai tas saskanētu ar sākotnējo ieceri ēku veidot senlatviskā stilā. Atjaunos terases margas vēsturiskajā izskatā un renovēs inženierkomunikācijas, bet lietusūdens novadīšanas sistēmu ierīkos tālāk no ēkas pamatiem. Atjaunos arī logus un durvis, dēļu apšuvumu paviljonam un mūra ārsienu pagrabam ar dolomītkaļķakmens virsmām, kā arī nomainīs salmu jumtu, saglabājot brodiņu rotājumus ar zirga galvām. Darbā tiks izmantoti tradicionālie materiāli un metodes.

Tā kā paviljonam tiks saglabāts pašreizējais ēkas izmantošanas veids, kas paredz pirmajā stāvā izvietot veikalu, kiosku un galdiņu apmeklētājiem, pārbūve paredz arī vides pieejamības nodrošināšanu personām ar kustību traucējumiem.

Rumbas kiosks celts 1937.gadā un atklāts 1938.gadā, par to liecina ēkā iemūrētā kapsula ar vēstījumu, kuru parakstījis pilsētas galva Jānis Dreimanis, divi valdes locekļi un vēl daži darbinieki. Paviljona projekta idejas ierosinātājs bijis toreizējais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Ap 1950.gadu paviljons piedzīvojis būtisku pārbūvi. Tam iestiklotas logu ailes, paviljons pārkrāsots, vairākkārt pārveidotas margas. Oriģinālais margu raksts saglabājies tikai vienā posmā.

Būvdarbu kopējās izmaksas ir 58 727 eiro (neskaitot PVN), ko pilnībā sedz Kuldīgas novada pašvaldība.

Būvdarbus veic SIA "Warss+". Projektētājs –  SIA "Ozola & Bula, arhitektu birojs", būvprojekta vadītāja Vija Ozola. Būvuzraudzību veic Jānis Āboliņš, SIA "AB Būvniecība". Projekta pilnais nosaukums –  "Ēkas Pils iela 4a, Kuldīgā, renovācija".

Pēc paviljona renovācijas izsolē tiks nodotas ēkas nomas tiesības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)