Banner 980x90

Svinēs E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas piebūves spāru svētkus

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv
Trešdien, 13.jūlijā, plkst.11.00 E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas piebūvē, piedaloties Kuldīgas novada Domes un būvuzņēmēja AS "RERE GRUPA" vadībai, būvuzraugiem un ēkas projektētājam, norisināsies spāru svētku svinības.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldība Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, spāres jumta nesošajā konstrukcijā ir galvenais elements, un ar to uzsliešanu ēka iegūst kopskata veidolu. Spāru svētkos tradicionāli būves saimnieki izsaka atzinību projektētājiem, būvuzraugiem un celtniekiem par līdz šim paveikto, bet būvnieki ēkas augstākajā punktā paceļ spāru vainagu. Izrādot pateicību celtniekiem, saimnieki klāj svētku galdu.

Objekta galvenais būvuzņēmējs ir SIA "RERE MEISTARI". Mūzikas skolas pārbūves izmaksas ir 1,29 miljoni eiro, ieskaitot PVN. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz šī gada beigām. Mūzikas skolas pārbūves būvprojekta autors ir arhitekts Ēriks Cērpiņš, SIA "Nams 3", bet būvuzraudzību objektā veic SIA "Būves un būvsistēmas".

Trīsstāvu mūra ēka Smilšu ielā 6, kurā atrodas mūzikas skola, ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa "Kuldīgas senpilsēta" daļa. Ēka celta 1914.gadā kā Pilsētas ebreju pamatskola, tādējādi kopā ar 1875.gadā celto Kuldīgas lielo sinagogu un tās kompleksam piederošajām celtnēm veidojot vienotu pilsētas ebreju kopienas sabiedrisko centru. Mūzikas skola šajā ēkā darbojas kopš 1945.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)