Banner 980x90

SPKC: Kuldīgā slimnīcā nogādātie ārzemnieki nav sasirguši ar slimību, kas apdraud sabiedrību

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Pagājušajā nedēļā Kuldīgā slimnīcā nogādātie desmit ārzemnieki nav sasirguši ar slimību, kas varētu apdraudēt sabiedrību, aģentūrai LETA sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Viņa pastāstīja, ka notikuma vietā ir paņemtas analizes pārbaudēm, tomēr jau šobrīd zināms, ka ārzemnieku sasirgšanas iemesls nav sabiedrību apdraudošs un ir saistīts ar pārtikas saindēšanos.

Tāpat atbildīgās iestādes arī apzinājušas ēdināšanas vietas, kurās ārzemnieki ēduši.

Kā ziņots, Kuldīgā sasirgušos ārzemniekus vieno tas, ka viņi visi ir starptautiskā ekomākslas simpozija "Art To Try" dalībnieki. Daļai simpozija dalībnieku pagaidām nezināmu iemeslu dēļ pirms vairākām dienām radušās veselības problēmas. Kad situācija ceturtdien, 14.jūlijā, saasinājusies, projekta vadītāja vērsusies pēc palīdzības Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, kas nogādājis sasirgušos stacionārā.

Stacionētas septiņas sievietes un trīs vīrieši no dažādām valstīm - Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Brazīlijas. Lielā pacientu pieplūduma dēļ operatīvi ticis piesaistīts papildu medicīniskais personāls, kas palīdzējis sniegt medicīnisko palīdzību.

Slimnīcas medicīniskais personāls pieļauj, ka, iespējams, pacientu saslimšanu izraisījusi pārtika.

Reaģējot uz situāciju, pašvaldība ir nosūtījusi SPKC Kurzemes reģionālajai nodaļai visu tās rīcībā esošo informāciju par to, kurās ēdināšanas iestādēs projekta dalībniekiem sniegti ēdināšanas pakalpojumi. Vienlaikus pašvaldībai nav informācijas par to, vai un kur sasirgušie cilvēki varētu būt projekta laikā individuāli iegādājušies pārtikas produktus vai saņēmuši ēdināšanas pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)