Banner 980x90

SIA "SD-Serviss" – norobežojošo barjeru sistēmas, ātrumvaļņi, ceļu drošības aprīkojums un palīglīdzekļi 

Norobežojošo barjeru sistēmas ir vitāli svarīgs ceļu drošības elements satiksmes organizēšanai pastāvīgajā ceļu infrastruktūrā, remontdarbu laikā vai īslaicīgu ceļu satiksmes organizācijas izmaiņu gadījumos. Tās kalpo visu ceļu satiksmes dalībnieku drošībai – gan transportlīdzekļu vadītājiem, gan gājējiem, ierobežojot pārvietošanos un liekot būt uzmanīgiem nedrošās vietās.

Norobežojošo barjeru sistēmas

Norobežojošo barjeru sistēmas ir vitāli svarīgs ceļu drošības elements satiksmes organizēšanai pastāvīgajā ceļu infrastruktūrā, remontdarbu laikā vai īslaicīgu ceļu satiksmes organizācijas izmaiņu gadījumos. Tās kalpo visu ceļu satiksmes dalībnieku drošībai – gan transportlīdzekļu vadītājiem, gan gājējiem, ierobežojot pārvietošanos un liekot būt uzmanīgiem nedrošās vietās.

Tā kā norobežojošo barjeru sistēmas kalpo dažādiem mērķiem, atšķiras arī materiāli, no kādiem tie izgatavoti, to uzstādīšanas sarežģītība un pārvietošanas iespējas. Metāla barjeras tiek izvietotas vietās, kur tām jākalpo ilgstoši, kā arī jānodrošina iespējami mazākas negatīvās sekas ceļa satiksmes negadījumu situācijās. Ceļu remontu zonu norobežošanai un citu īslaicīgu satiksmes organizācijas izmaiņu gadījumos izmanto vieglās, ērti transportējamās un montējamās barjeras, kas izgatavotas no polietilēna materiāliem.

Par drošību uz Latvijas ceļiem jau kopš 1993. gada palīdz rūpēties SIA "SD-Serviss". Uzņēmuma  preču klāstā ir gan transporta, gan gājēju drošības barjeras, kā arī pārvietojamās barjeras ceļu remontdarbu drošai veikšanai. Firma piedāvā norobežojošo barjeru sistēmas no  Slovēnijas, Dānijas, Lielbritānijas, Čehijas un citu valstu ražotājiem.

Lasiet vairāk: www.sd-serviss.lv 

Ātrumvaļņi

Ātrumvaļņi jeb tautā sauktie "guļošie policisti" ir ceļa seguma elementi pārsniegta braukšanas ātruma piespiedu samazināšanai. Tie ir kā paaugstinājumi uz ceļa braucamās daļas. Ātrumvaļņi var būt izveidoti, jau ieklājot ceļa segumu, vai uzmontēti uz gatava asfaltēta vai bruģēta ceļa. Tā kā ātrumvaļņi, ja tos šķērso lielā ātrumā, var nopietni kaitēt auto piekarei, gultņiem un citām detaļām, autovadītājs ir spiests samazināt ātrumu.

Latvijā ātrumvaļņi pārsvarā kalpo tam, lai autovadītāji ievērotu ātruma ierobežojumus dzīvojamajās zonās, kur tas ir ne tikai satiksmes drošības jautājums, ātrumvaļņi kalpo arī trokšņu līmeņa samazināšanai. Tāpat ātrumvaļņi uzlabo gājēju drošību izglītības iestāžu tuvumā un citās teritorijās, kur notiek transporta un gājēju kustība.

Ātrumvaļņi ir efektīvs veids satiksmes intensitātes regulēšanai. Tā kā tiem jāatbilst attiecīgās vietas satiksmes intensitātei un transportlīdzekļu slodzēm, "SD-Serviss" piedāvā daudzveidību gan materiālu, gan izmēru izvēlē. Ātrumvaļņu priekšrocība ir to uzstādīšanas izmaksas, kas ir zemākas par ielas pārbūvi, un to efektivitāte drošības ziņā ir lielāka nekā brīdinājuma zīmju izvietošanas gadījumā. Turklāt arī birokrātiskā daļa ir krietni vieglāka.

Atbilstoši uzstādīti ātrumvaļņi nodrošina drošāku satiksmi un patīkamāku vidi.

Lasiet vairāk: www.sd-serviss.lv

Ceļu drošības aprīkojums un palīglīdzekļi

Ceļu drošības aprīkojums un palīglīdzekļi kalpo drošai satiksmei gan ikdienā, gan ceļu remontdarbu un citu satiksmes organizācijas izmaiņu gadījumos. Tās ir dažādas signālierīces, atstarojoši elementi, seguma reljefu veidojoši elementi, kas brīdina un ļauj pamanīt izmaiņas satiksmes organizācijā vai nedrošas vietas uz ceļiem un ielām. Ceļu drošības aprīkojums un palīglīdzekļi palīdz novērst avārijas situācijas, organizēt satiksmi un kalpo transportlīdzekļu un gājēju drošībai.

Biežāk izmantotais ceļu drošības aprīkojums un palīglīdzekļi ir signālugunis, bākugunis, norobežojošās lentes, ceļa spoguļi, ātrumvaļņi, atstarotāji, vadkonusi, vadstatņi, riteņu atdures, PVC  stabiņi un citi. Tā kā daudzi no tiem ir gaismu izstarojoši vai atstarojoši, tie ir īpaši būtiski vietās, kur ir nepietiekams ielu apgaismojums vai tā nav nemaz, kā tas ir uz ceļiem ārpus apdzīvotām vietām.

Ceļu drošības aprīkojums un palīglīdzekļi jālieto saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka ceļu drošības un ceļu būvdarbu drošības prasības. Savā ilggadējā darba pieredzē "SD-Serviss" ir izveidojis preču klāstu, kas apvieno klientu vajadzības un atbilstību normatīviem.

Lasiet vairāk: www.sd-serviss.lv 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)