Banner 980x90

"SEB banka" izsniegusi 150 000 eiro aizdevumu kompānijai "Nornieki" gaļas kazu fermas būvniecībai

Rīga, 16.sept., LETA. "SEB banka" izsniegusi 150 000 eiro aizdevumu kompānijai "Nornieki" gaļas kazu fermas būvniecībai, aģentūrai LETA pavēstīja bankas uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja Ieva Bethere.

Viņa sacīja, ka aizdevums piešķirts uz septiņiem gadiem. Pēc būvniecības pabeigšanas, saimniecība varēs atgūt 40% projekta attiecināmo izmaksu, jo papildu "SEB bankas" finansējumam ir piesaistīts arī Eiropas Savienības līdzfinansējums un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" garantija.

"Nornieki" līdz ziemai plāno pabeigt fermas 780 kvadrātmetru platībā būvniecību, kurā audzēs 300 kazu ganāmpulku. Šobrīd uzņēmuma saimniecībā ir 120 kazu.

Tāpat uzņēmums šoruden plāno piesaistīti papildu finansējumu no Eiropas Savienības līdzekļiem, lai varētu iespējami vairāk mehanizēt darbus jaunajā fermā.

"Latvijā par gaļas kazu audzēšanu zina ļoti maz cilvēku, neskatoties uz to, mums jau ir pieprasījums ar regulārām piegādēm no dažādiem restorāniem Latvijā. Uzsākt plašāk attīstīt šo uzņēmējdarbības virzienu ir izaicinājums ne tikai mums, bet arī mūsu sadarbības partneriem," sacīja "Nornieki" vadītāja Anda Šīmane.

Savukārt "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars atzīmēja, neskatoties uz to, ka globālās ekonomikas izaugsme ir kļuvusi lēnākā, atstājot ietekmi arī uz Latvijas tautsaimniecības attīstību, ir virkne jaunu uzņēmējdarbības virzienu, kurus attīstīt. "Nornieki" ir viens no tiem uzņēmumiem, kuri sevi ir pierādījuši tādas specifiskas nozares attīstībā kā strausu audzēšanā," viņš teica.

Kompānija "Nornieki" darbību uzsāka 2005.gadā, un šobrīd ir lielākais strausu audzētājs Latvijā. Pirms četriem gadiem paralēli strausu audzēšanai uzņēmums sāka arī gaļas kazu audzēšanu.

"Nornieki" pamatkapitāls ir 10 808 eiro, un tās vienīgā īpašniece ir Šīmane, liecina "Firmas.lv" informācija. 2018.gadā "Nornieki" apgrozījums bija 60 185 eiro, bet kompānijas peļņa bija 32 117 eiro.

"SEB banka" pēc aktīvu apmēra ir trešā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)