Banner 980x90

Sākts kriminālprocess par vairāku cilvēku piekaušanu Kuldīgā festivāla laikā

Ventspils, 27.jūn., LETA. Šodien ierosināts kriminālprocess par miesas bojājumu nodarīšanu vairākiem cilvēkiem mūzikas festivāla laikā Kuldīgā, kad uzbrucēji pacēluši roku arī pret sievieti un no ratiņkrēsla izgāzuši kādu puisi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova.

Vairāki cilvēki bija nonākuši Kuldīgas slimnīcā ar dažādām traumām, ko viņi bija guvuši, apmeklējot mūzikas festivālu "Kuldīga dimd", kas norisinājās 16.jūnijā Kuldīgas pilsētas

estrādē. Policijā ir saņemti iesniegumi no četrām cietušām personām, taču likumsargiem ir informācija arī par citiem cietušajiem, kuri vēl nav vērsušies policijā par notikušo, tāpēc pašlaik ir svarīgi saņemt informāciju arī no viņiem, informēja VP pārstāve.

Pašlaik ir iesniegums no 1997.gadā dzimuša vīrieša, kuram estrādē miesas bojājumus nodarījis kāds nepazīstams jaunietis, un 1993.gadā dzimuša vīrieša, kurš cietis kautiņā pie estrādes. Policijai arī ziņots, ka konflikta laikā pie estrādes miesas bojājumi nodarīti kādai sievietei. Savukārt pie estrādei blakus esošā skeitparka jaunieši nodarījuši miesas bojājumus 1997.gadā dzimušam vīrietim, kurš guvis sejas sasitumus.

"Skrundas televīzija" ziņoja, ka vairākiem festivāla apmeklētājiem uzbrucis ar dažādiem priekšmetiem bruņojies agresīvu jauniešu bars, nešķirojot savus upurus – ne sievietes, ne invalīdus. Bariņš jauniešu bez redzama iemesla uzbrucis kādam festivāla apmeklētājam, un kautiņa karstumā no ratiņkrēsla uzbrucēji izgāzuši kādu puisi. Kad divi viņa radinieki uzrunājuši uzbrucējus, kāpēc tik brutāli izturas pret neaizsargātu cilvēku, viņi saņēmuši spēcīgus sitienus pa galvu. Metoties aizstāvēt savu brāli ratiņkrēslā un mammu, puisim nācies stāties pretim kādiem pieciem jauniešiem, un rezultātā viņa galvā ir sešas šuves. Cietušais ir pazinis pāridarītājus, savus vienaudžus.

Kuldīgas slimnīcā tika sniegta palīdzība vēl vairākiem citiem cietušajiem festivāla apmeklētājiem, kuriem bija nepieciešams šūt brūces un apkopt galvas traumas.

Iepriekš par notikušajiem incidentiem bija ierosinātas administratīvās lietvedības. Vakar VP Kuldīgas iecirkņa darbinieki devās uz Kuldīgas rajona prokuratūru ar ierosinājumu par notikušo sākt kriminālprocesu. Ar virsprokuroru tika pārrunāts notikušais un izteikts viedoklis, ka šajā nodarījumā ir saskatāms huligānisms, uz kā pamata šodien sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta - par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa un ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Ir izveidota izmeklēšanas grupa un notiek darbs kriminālprocesā, kas ietver visas procesuālās darbības ar cietušajiem, aizdomās turētajiem un lieciniekiem. Par aizdomās turētajiem policija izmeklēšanas interesēs pašlaik informāciju nesniedz.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)