Banner 980x90

Rudens – laiks, kad par Taviem labākajiem draugiem var kļūt radiatori un sildītāji

Foto: Stocksnap.io
Foto: Stocksnap.io
Ir pienācis rudens – dzeltē lapas, līņā lietus, pūš dzestri vēji, rītos daba mostas miglas palagos un tūlīt jau varēs skatīties, kā salna izrotā zāles stiebrus. Tas viss, protams, ir jauki un skaisti, bet tikai tādā gadījumā, ja uz ārā notiekošo var noraudzīties caur logu, pašam esot siltumā un nedrebinoties. 

Un šeit ir divu veidu cilvēki:
• laimīgie;
• ar centrālapkuri.

Tas, protams, joks. Tomēr laimīgie savā ziņā ir nedaudz laimīgāki par tiem, kam ir centrālapkure, jo viņi var kurināt tad, kad vēlas – arī rudenī, kad telpās sāk palikt drēgns, un pavasarī, kad vēl ir vēsi, savukārt tie, kam ir centrālapkure, agrajos rudeņos un vēlajos, vēsajos pavasaros ir spiesti meklēt alternatīvas, kamēr centrālapkure vēl nav pieslēgta vai jau ir atslēgta. Iepazīsties ar sildīšanās alternatīvām viedveikala 1a.lv speciālistu sagatavotā raksta turpinājumā!

"Mēs pārtiekam viens no otra un nevis no pārtikas precēm"
Tieši šādus vārdus reiz dziedāja slavenā latviešu rokgrupa "Pērkons". Protams, dziesma ir par mīlestību, ka tā ir vissvarīgākā, tā baro un silda. Varētu jau teikt, ka mīļotā apskāvieni ir vissiltākie un labākais risinājums, kad salst, tomēr būsim reālisti – ar mīlestību vien ir par maz, lai piesildītu dzīvojamās telpas. Ja mīlestība tiek izslēgta no siltumapgādes alternatīvu saraksta, tad arī izcili romantiskā un skaistā, bet arī ļoti bīstamā ideja par sildīšanos sveču gaismā ir jāizsvītro, jo tas ir bīstams (ugunsgrēka iespējamība) un ļoti nepraktisks paņēmiens  – sveces patērē daudz skābekļa, tādēļ telpa būs jāvēdina, un viss siltums pazudīs. 

Bet ir kāda ļoti praktiska alternatīva – radiatori un sildītāji!

Eļļas radiatori – centrālapkures radiatoru attālie radinieki
Viens no drošākajiem sildītāju veidiem ir tieši eļļas radiatori. Tie izskatās un darbojas līdzīgi centrālapkures radiatoriem – iekštelpā esošā eļļa tiek uzsildīta (ar elektrību darbināms sildelements), un tā veic cirkulāciju pa radiatora kamerām. Daži fakti par sildītāju:
• tā virsma uzsilst līdz apmēram 80°C;
• siltumatdeve ir atkarīga no sekciju skaita (jo vairāk sekciju, jo vairāk siltuma);
• uzsilšanas process ir salīdzinoši lēns, taču siltums tiek izdalīts pakāpeniski un ilglaicīgi. 

Lai arī šie radiatori un sildītāji ir vieni no drošākajiem, tie diemžēl ir arī ļoti "ēdelīgi" un var radīt diezgan lielus izdevumus. Vislabāk šie radiatori un sildītāji ir piemēroti kā papildu siltuma radītājs, bet ne kā galvenā apsildes iekārta.
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com


Tava personīgā saule – infrasarkanais sildītājs
Saules gaisma un siltums ir divas no lietām, kas cilvēkiem pietrūkst tumšajā periodā – rudenī, ziemā un pavasara sākumā. Ja gaismu nekādi nevar paildzināt, tad improvizētu saules siltumu ienest mājās gan var. Jautāsi, kā? Ar infrasarkano sildītāju. Ir trīs dažādi infrasarkano sildītāju veidi:
• elektriskie;
• gāzes;
• dīzeļdegvielas.

Gāzes un dīzeļdegvielas infrasarkanie sildītāji ir piemēroti āra terasēm, jo, sadegot degvielai un gāzei, papildus CO2 izdalās arī veselībai kaitīgas vielas. Dzīvokļa vai istabas apsildei lieliski piemēroti ir elektriskie infrasarkanie sildītāji, jo vienīgais, kas no tiem izdalās, ir siltums, turklāt pēc sajūtas tas līdzinās siltumam, ko saņemam no Saules. Šie sildītāji ir salīdzinoši viegli, tādēļ ir droši stiprināmi pie sienas vai sildītāja statīva. Ja vēlies, lai radiatori un sildītāji drēgnajā periodā atgādinātu par vasaru un vienlaikus kvalitatīvi sildītu, izvēlies infrasarkano sildītāju!
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
Ātrā palīdzība salstošajiem – gaisa sildītāji
Iedomājies situāciju – Tu pamosties no rīta, visas istabas ir dzestras, uzmetusies zosāda. Uzvelc silto halātu, iekāp mīkstajās čībās, aizej uz virtuvi, izdzer kafiju un ir pienācis brīdis, kad vajadzētu iet uz rīta dušu, bet vannas istabā ir tikpat auksts, cik visur citur, tāpēc noģērbties, lai ielīstu dušā, ir neiespējami.

Kā būtu, ja vannas istabā varētu ieslēgt gaisa sildītāju? Tad rīta duša nesagādātu nekādas problēmas, jo līdz kafijas krūzes finišam telpa jau būtu piesilusi un noģērbšanās nesagādātu problēmas! Tiesa, gaisa sildītāji nav piemēroti lielu telpu apsildei, bet mazām telpām tie ir pat ļoti parocīgi, turklāt tie ir viegli un salīdzinoši lēti. Šīs apsildes iekārtas Tev noderēs arī apkures sezonas laikā, ja kāda neliela telpa slikti silst. Savukārt, ja izvēlēsies sildītāju ar ventilatora funkciju, vasarā ar to varēsi atvēsināties!

Radiatori un sildītāji katra gaumei un iespējām
Viedveikala 1a.lv piedāvājumā esošie radiatori un sildītāji ir pieejami par izdevīgām cenām, turklāt tiek piedāvāts arī līzings un piegāde uz Tevis norādīto adresi. Vairāk par sildierīču piedāvājumu meklē 1a.lv mājaslapā! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)