Banner 980x90

Projekts "Kopa" meklē līderus 19 Latvijas novados

Rīga, 27.jūn., LETA. Līdz 21.jūlijam projekts "Kopa" aicina pieteikties esošos un topošos līderus, kuriem ir vēlme uzlabot dzīvi savā apkaimē un iesaistīties risinājumu darbnīcu organizēšanā, aģentūru LETA informēja projekta "Kopa" vadītāja Aija Livmane.

Līderi tiek meklēti Alsungas, Amatas, Babītes, Baldones, Ikšķiles, Jaunpiebalgas, Ķeguma, Kuldīgas, Lielvārdes, Līgatnes, Mārupes, Ogres, Olaines, Priekuļu, Raunas, Skrundas un Vecpiebalgas novados, kā arī Raiskuma un Vaives pagastos. Pieteikšanās notiek, aizpildot elektronisko anketu interneta vietnē "http://ej.uz/pieteikumsKOPA".

Projekts "Kopa" esošajiem un topošajiem līderiem piedāvās atbalstu risinājumu darbnīcu organizēšanai savās apkaimēs, kā arī ekspertu palīdzību konkrētu problēmu atrisināšanai. Tāpat līderiem būs iespēja piedalīties mācībās un pieredzes apmaiņā.

"Dalībai projektā "Kopa" mēs aicinām pieteikties gan esošos, gan topošos līderus, kuri ir gatavi meklēt jaunus risinājumus izaicinājumiem un domāt "ārpus rāmjiem". Projekta īstenošanā tiks izmantotas "Viedo ciemu" idejas, kas paredz veicināt iedzīvotāju spējas izmantot pieejamos resursus un savstarpēji sadarboties," stāsta biedrības "Pierīgas partnerība" administratīvā vadītāja un projekta idejas autore Alīna Lukjanceva.

Projekta "Kopa" mērķis ir sekmēt kopienu iesaisti savu vajadzību apzināšanā un risinājumu īstenošanā, sniedzot tām atbalstu un stiprinot to ilgtspējīgu izaugsmi.

Projekta laikā tiks organizētas apkaimes darbnīcas partneru darbības teritorijās, kas aptver 19 Latvijas novadus. Darbnīcu laikā vietējie iedzīvotāji apzinās un praktiski risinās aktuālos jautājumus un izaicinājumus savās kopienās.

Projekta laikā tiks organizētas kopienu līderu mācības, pieredzes braucieni, apzināti un elektroniski fiksēti iesaistīto kopienu resursi, izveidoti video stāsti par kopienu aktivizēšanu, kā arī izveidots informatīvs materiāls par kopienu aktivizēšanu un iesaisti.

Projektu ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu īsteno četri partneri - biedrība "Pierīgas partnerība", kas ir vadošais partneris, biedrība "Darīsim paši!", biedrība "Cēsu rajona lauku partnerība" un biedrība "Zied zeme".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)