Banner 980x90

Pavasarī "Binders" uz autoceļa pie Ēdoles labos defektus 

Rīga, 25.janv., LETA Pavasarī, kad būs iestājušies ceļu remontdarbiem labvēlīgi laika apstākļi, uz autoceļa Kuldīga-Alsunga-Ēdole (P119) SIA "Binders" par saviem līdzekļiem veiks defektu labojumus, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Pērn vasarā šī ceļa posmā no Kuldīgas līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Ēdole-Krauļi (V1282) "Binders" veica iesēdumu remontu un profila labošanu ar sekojošu virsmas apstrādi. Pēc darbu pabeigšanas ceļa virsma bija ar viendabīgu un vienmērīgu tekstūru, tomēr šonedēļ posmā tika konstatēti defekti, kurus pamanīja arī autobraucēji. 

LVC speciālisti ir apsekojuši minēto ceļa posmu un konstatējuši, ka šķembu atraušanās no ceļa virsmas ir notikusi atsevišķos posmos Ēdoles pusē. Visticamāk defekti ir radušies būvdarbu laikā. Būvdarbu garantija ir trīs gadi. Pavasarī, kad nokusīs sniegs, būs iespējams pilnībā novērtēt defektu apjomu un iemeslus. Ja apstiprināsies, ka tie ir radušies būvnieku vainas dēļ, remontdarbus "Binders" veiks par saviem līdzekļiem, atbilstoši līguma nosacījumiem. 

Virsmas apstrāde ir ekonomiska tehnoloģija, kas ļauj saglabāt ceļa segumu, neveicot plašākus remontdarbus. Veicot virsmas apstrādi, uz asfalta tiek izlieta bitumena emulsija un izbērtas šķembiņas. To var darīt vienā vai divās kārtās, kas tiek pieveltņotas. Lai šķembas kārtīgi saistītos ar bitumenu, ceļš ir jāpiebrauc, tādēļ noteiktu laiku pēc virsmas apstrādes uz ceļa tiek saglabāts ātruma ierobežojums. Pēc noteikta laika nepiesaistītās šķembas tiek noslaucītas ar autoceļa birsti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)