Banner 980x90

"Ostas celtnieks" neatzīst "Merks" tiesā iesniegto prasību par parāda piedziņu

Būvfirma SIA "Ostas celtnieks" neatzīst būvfirmas SIA "Merks" Kurzemes rajona tiesā iesniegto prasību par parāda piedziņu saistībā ar Ventspils mūzikas vidusskolas, kuras telpās atrodas arī koncertzāle "Latvija", būvniecību.

Rīga, 4.febr., LETA. Būvfirma SIA "Ostas celtnieks" neatzīst būvfirmas SIA "Merks" Kurzemes rajona tiesā iesniegto prasību par parāda piedziņu saistībā ar Ventspils mūzikas vidusskolas, kuras telpās atrodas arī koncertzāle "Latvija", būvniecību, un lūgusi tiesai to noraidīt, aģentūru LETA informēja "Ostas celtnieka" pārstāvji. 

Kompānijā vērsa uzmanību, ka "Merks" bija 2016.gadā Ventspils mūzikas vidusskolas celtniecībai dibinātās pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" vadošais biedrs, kuram vienīgajam bija paraksta tiesības un kurš pieņēma ar projekta realizāciju saistītos būtiskos lēmumus, nepilnvērtīgi iesaistot vai vispār neiesaistot "Ostas celtnieku" lēmumu pieņemšanā. Šie apstākļi, "Ostas celtnieka" ieskatā, arī noveduši pie iespējamo "Merks" ārpus plānotā budžeta izdevumu rašanās.

"Šobrīd minētos izdevumus "Merks" tiesas ceļā vēlas kompensēt no "Ostas celtnieka" līdzekļiem, ignorējot pilnsabiedrības līgumā noteikto un "Merks" un "Ostas celtnieks" lomu lēmumu pieņemšanā. Turklāt pašreiz spriest par pilnsabiedrības zaudējumiem ir pāragri, ņemot vērā, ka biedri pat nav apstiprinājuši pilnsabiedrības pēdējā darbības gada pārskatu," norādīja "Ostas celtnieka" pārstāvji.

Pēc "Ostas celtnieka" pārstāvju minētā,  iepriekš "Merks" paustais par celto prasību ir uzskatāms par juridiski neētisku rīcību, jo prasības iztirzāšana medijos pirms stājies spēkā tiesas spriedums ir ne tikai konfidenciālas informācijas izpaušana, bet arī sabiedrības, tostarp tiesas viedokļa ietekmēšana ar mērķi panākt labvēlīgu tiesas spriedumu un spiediena izdarīšana uz "Ostas celtnieku" ar mērķi panākt izlīgumu.

Uz jautājumu, vai arī "Ostas celtnieks" plāno celt pretprasību pret "Merks", uzņēmumā norādīja, ka "jebkurā civillietā atbildētāja nodoms celt vai necelt pretprasību līdz tās celšanas brīdim ir atzīstama par konfidenciālu informāciju, tādēļ par šo jautājumu "Ostas celtnieks" komentāru nesniegs". 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Merks" vērsies Kurzemes rajona tiesā Liepājā pret "Ostas celtnieku", lai piedzītu parādu par Ventspils mūzikas vidusskolas būvniecību.

"Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš iepriekš skaidroja, ka pilnsabiedrībai ir radušies zaudējumi, kurus atbilstoši noslēgtajam līgumam starp abiem uzņēmumiem ir jāsedz pilnsabiedrības dalībniekiem noteiktā proporcijā. Taču "Ostas celtnieks" šo pienākumu nav izpildījis, tādējādi "Merks" ir iesniedzis prasību tiesā par attiecīgās summas piedziņu. Prasības summa ir 257 209,11 eiro. 

Tiesas sēde ir nozīmēta 12.martā.

Ventspils mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā sākās 2017.gada februārī. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība ir 6883 kvadrātmetri, tostarp 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai.

Ēkas projektu izstrādāja vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veica apvienība "Merks-Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksāja aptuveni 31 miljonu eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pilnsabiedrību "Merks-Ostas celtnieks" veido "Merks" un "Ostas celtnieks". "Merks" pieder Igaunijas uzņēmumam "Oshausing Merko Investments", savukārt "Ostas celtnieks" lielākais īpašnieks ir Konstantins Bursakovskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)