Banner 980x90

NVA aicina darba devējus pieteikties vajadzīgo darbinieku apmācībai

Rīga, 26.sept., LETA. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus līdz šī gada 9.oktobrim pieteikties vajadzīgo darbinieku apmācībai, aģentūru LETA informē NVA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

NVA īsteno Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Atbalsts bezdarbnieku izglītībai" programmu "Apmācība pie darba devēja", kas paredz sešu mēnešu garumā nodrošināt bezdarbnieku praktiskās apmācības tieši tajā nozarē, kas vajadzīga darba devējam.

Apmācības ietver profesionālās kompetences apgūšanu, kas atbilst pirmā, otrā vai trešā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālajai kompetencei. Praktisko apmācību neorganizē nekvalificētos un mazkvalificētos darbos.

Pasākumam var pieteikties komersanti, pašnodarbinātās personas, kā arī biedrības vai nodibinājumi, izņemot politiskās partijas, ārstniecības iestādes un izglītības iestādes.

Darba devējam ir jāpiedāvā no jauna izveidota darba vieta, vai darba vietai jābūt vakantai vismaz četrus mēnešus pirms praktiskās apmācības uzsākšanas. Pēc praktiskās apmācības pabeigšanas bezdarbniekam vismaz trīs mēnešus jāturpina darbs pie tā paša darba devēja.

NVA filiāle līdz šī gada 9.oktobrim pieņems darba devēja pieteikumu un pēc tam organizēs Aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisijas sēdi, kurā pieteikumi tiks izskatīti un tiks lemts, kurus pieteikumus atbalstīt.

Par komisijas lēmumu NVA filiāle informēs darba devēju un, ja lēmums būs pozitīvs, aicinās piedalīties bezdarbnieku atlasē praktiskai apmācībai un slēgt līgumu par praktiskās apmācības īstenošanu.

Pieteikumi atrodami NVA mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)