Banner 980x90

No nākamā gada Kuldīgā darbosies Senioru skola

Rīga, 24.okt., LETA. Iedvesmojoties no Krāslavas pieredzes, iecerēts, ka Kuldīgas novadā no 2019.gada sākuma darbosies Senioru skola, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Senioru skola būs neformālas nodarbības divreiz mēnesī, kurās pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki varēs patīkami un lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, reizē apgūstot ko jaunu un bagātinot savu redzesloku.

Kuldīgas novada Senioru padomes priekšsēdētāja Astra Gūtmane klāstīja, ka vasarā Senioru padome iepazinusies ar Krāslavas pieredzi, kur aktīvi seniori noorganizējuši Senioru skolu, kas ietver dažādus izglītojošus pasākumus un tikšanās. Nodarbības notiek vietējā bibliotēkā no oktobra līdz aprīlim. Tēmu loks ir plašs - kultūra, vēsture, literatūra, veselība, jaunās tehnoloģijas.

Kuldīgas novada pašvaldības vadība un Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītāja Laima Ostele atbalsta šādu iniciatīvu. Bibliotēka ir gatava nodrošināt telpas Senioru skolas nodarbībām. Tā kā bibliotēkas darbinieki jau apmāca savus klientus sociālo tīklu, viedtālruņu, internetbankas un e-pakalpojumu lietošanā, bibliotēka varētu piedāvāt šādas apmācību tēmas arī Senioru skolas dalībniekiem.

Senioru skolas programmu izstrādāt uzrunāta agrākā Bērnu un jauniešu centra direktore Ruta Orlova, kura nu ir pelnītā atpūtā, taču enerģijas pilna palīdzēt sagatavot piedāvājumu, lai pamudinātu no mājām iznākt un kaut ko jaunu uzzināt arī neaktīvāko senioru daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)