Banner 980x90

No marta Kuldīgā piemēros sodus par nenoslēgtiem sadzīves atkritumu savākšanas līgumiem

Rīga, 20.febr., LETA. No marta Kuldīgas novada pašvaldības policija sāks piemērot sodus mājsaimniecībām, kas nav noslēgušas līgumu ar SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" par sadzīves atkritumu savākšanu, liecina pašvaldības informācija.

Šādā veidā pašvaldība cer mazināt to mājsaimniecību skaitu, kas joprojām nav noslēgušas attiecīgus līgumus un tā vietā atkritumus izmet uz citu cilvēku rēķina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju masīvu konteineros, kapsētu organisko atkritumu konteineros, pilsētā mazajās atkritumu urniņās pie ēkām un soliņiem, mežā, grāvjos un citviet.

Par līguma neslēgšanu fiziskām personām var piemērot naudas sodu no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskām - no 430 līdz 1400 eiro.

Atkritumu radītājiem ir pienākums slēgt līgumu ar pašvaldības izvēlēto atkritumu apsaimniekotāju un Kuldīgas novada pašvaldība šos pienākumus kopš 2013.gada ir deleģējusi "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

Pašvaldība atgādina, ka līgumu ar "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas var noslēgt klātienē Kuldīgā, Pilsētas laukumā 2, 216.kabinetā vai rakstot e-pastu "kkp@kuldiga.lv", vai uzrakstot iesniegumu uzņēmuma mājaslapā internetā "www.kkp.lv", sadaļā "Iesniegumi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)