Banner 980x90

Kuldīgas novadā varēs iepazīt mežu pasākumā "Meža ABC"

Rīga, 7.maijs, LETA. Sestdien, 11.maijā, no plkst.10 līdz 18 Kuldīgas novada Padures pagasta "Struņķukrogā", kas atrodas 12 kilometrus no Kuldīgas Ventspils virzienā, vairāk nekā 100 meža nozares uzņēmumi un organizācijas aicina interesentus uz meža nozares izglītojošo pasākumu "Meža ABC", aģentūru LETA informēja "Meža ABC" projekta vadītāja Sigita Vaivade.

Pasākumu rīko biedrība "Meža konsultants", piedāvājot ikvienam meža nozares uzņēmumam iesaistīties pasākumā. Pirmais pasākums "Meža ABC" notika 2005.gadā un pulcēja nedaudz vairāk par 700 dalībniekiem. 2018.gadā pasākumu apmeklēja 10 000 interesentu.

Pasākumam ir divas daļas. 10.maijā norises mežā iepazīs tikai klašu un pulciņu komandas, bet 11.maijā uz pasākumu aicināti visi interesenti. Skolu interese ir ļoti liela. Dalībai pasākumā pieteicās 423 klases ar vairāk nekā 8500 skolēniem. Biedrība rīkoja loteriju, lai noskaidrotu, kuras klases ar turpat 4000 bērniem no visas Latvijas iegūs iespēju labāk iepazīt mežu un dabas procesus.

Savukārt 11.maijā pasākums notiks no plkst.10 līdz 18. Ierodoties pasākuma vietā, apmeklētājiem jāreģistrējas, jāsaņem pasākuma kartes un kontrollapas. No plkst.17.30 līdz 18 kontrollapas jānodod informācijas centrā. Plkst.18 pasākums noslēgsies ar loteriju, kurā tiem pasākuma apmeklētājiem, kuri būs nodevuši kontrollapas, apmeklējuši vismaz 15 meža pieturas un atradīsies uz vietas pasākumā, būs iespēja izlozēt balvas no pasākuma atbalstītājiem.

Pasākuma dalībnieki varēs apmeklēt vairāk nekā 50 meža pieturas un uzzināt visu par meža apsaimniekošanu un izmantošanu un to, kas notiek dabā.

Pasākuma apmeklētāji varēs gūt priekšstatu par meža nozari, tās attīstību, daudzveidību un nozīmi Latvijā. Tā būs iespēja redzēt mežu no dažādiem skatpunktiem - kā ekonomisko, sociālo un dabas vērtību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)