Banner 980x90

Kuldīgas novada jaunieši varēs pieteikties stipendijai izglītības iegūšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Kuldīgas novada dome no 2.maija līdz 30.jūnijam pieņems pieteikumus konkursā par stipendiju Kuldīgas novada talantīgajiem jauniešiem izglītības iegūšanai un studijām, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Tāpat kā pērn, arī 2016./2017.mācību gadā Kuldīgas pašvaldība piešķirs astoņas stipendijas mācībām pilna laika studijās Latvijā akreditētas augstskolas pirmajā kursā. Stipendijas apmērs ir 70 eiro mēnesī, un to izmaksā no septembra līdz jūnijam jeb desmit mēnešus.

Lai iegūtu stipendiju, kandidāta deklarētajai dzīvesvietai jābūt Kuldīgas novadā vai arī kandidātam jāmācās Kuldīgas novadā. Lai pretendētu uz stipendiju, vidējai atzīmei jābūt vismaz 7,5 balles, kā arī kandidātam jāatbilst vēl kādam no īpašajam noteikumiem. Proti, uz stipendiju var pretendēt jaunieši no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, bāreņi vai jaunieši, kurus audzina tikai viens no vecākiem. Tāpat uz stipendiju var pretendēt jaunieši no daudzbērnu ģimenēm ar trim vai vairāk bērniem līdz 18 gadiem, kā arī jaunieši, kuri guvuši panākumus mācību priekšmetu olimpiādēs vidusskolas laikā.

Dokumenti jāiesniedz personīgi Kuldīgas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā, Baznīcas ielā 1, Kuldīgā. Kandidātu pieteikumus izvērtēs komisija.

Stipendijas saņēmējam regulāri ir jāapmeklē studiju nodarbības un jāgūst sekmīgi rezultāti, par kuriem pirmā semestra un mācību gada beigās jāiesniedz atskaite. Ja stipendiāts nenokārto sesiju vai pārkāpj citus līguma nosacījumus, piešķirtā stipendija ir jāatmaksā.

Finansējums 5600 eiro apmērā stipendijām talantīgo jauniešu atbalstam paredzēts no mērķa ziedojuma, ko Kuldīgas novada pašvaldības ziedojumu kontā ieskaitījusi SIA "SilJa" valdes priekšsēdētāja Silva Jeromanova-Maura. Šis uzņēmums Kuldīgas talantīgos jauniešus atbalsta kopš 2013.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)