Banner 980x90

Kuldīgas novada jaunieši var pieteikties pašvaldības stipendijai augstskolā

Rīga, 30.jūl., LETA. Kuldīgas novada dome līdz 20.augustam pieņems pieteikumus konkursā par stipendiju Kuldīgas novada talantīgajiem jauniešiem izglītības iegūšanai un studijām, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Pašvaldība 2018./2019.studiju gadā astoņiem topošajiem studentiem piešķirs stipendijas mācībām pilna laika studijās Latvijā akreditētas augstskolas 1.kursā. Katra stipendija ir 70 eiro mēnesī, to izmaksā no septembra līdz jūnijam. Lai iegūtu stipendiju, kandidātam jābūt deklarētam Kuldīgas novadā vai jāmācās kādā no novada skolām, vidējai atzīmei jābūt 7,5 ballēm un augstākai, kā arī jāatbilst vēl kādam no pašvaldības izvirzītajiem kritērijiem.

Galvenie līguma nosacījumi ir regulāri apmeklēt studiju nodarbības un gūt sekmīgus rezultātus, par kuriem pirmā semestra un mācību gada beigās jāiesniedz atskaite un pēc komisijas uzaicinājuma jāierodas uz pārrunām. Ja stipendiāts nenokārto sesiju vai pārkāpj citus līguma nosacījumus, piešķirtā stipendija jāatmaksā.

Finansējums 5600 eiro stipendijai talantīgo jauniešu atbalstam paredzēts no mērķa ziedojuma vai Kuldīgas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)