Banner 980x90

Kuldīgas muzejā notiks Nacionālo bruņoto spēku karavīru veidota fotogrāfiju izstāde

Rīga, 7.sept., LETA. Kuldīgas novada muzejā no 29.septembra līdz 2.decembrim būs skatāma fotogrāfiju izstāde "Armija. Mākslas foto", kuras autori ir Nacionālo bruņoto spēku karavīri Gatis Indrēvics un Ēriks Kukutis, aģentūru LETA informēja muzejā.

Izstādes autori savu aicinājumu atraduši ne tikai militārajā karjerā, bet paralēli valsts aizsardzībai profesionāli apguvuši fotomākslu.

Izstādes darbi ļaus skatītājiem novērtēt fotogrāfiju neierasto rakursu, ielūkojoties armijas ikdienā.

Muzeja izstādē būs skatāmas Indrēvica un Kukuša fotogrāfijas, kas uzņemtas laika posmā no 2010.gada līdz 2018.gadam Latvijā, Lielbritānijā, ASV, Afganistānā, Irākā un citur. Izstāde sniedz ieskatu Nacionālo bruņoto spēku karavīru ikdienā un uzrunās arī tos, kuriem ir maza saistība ar militārām aktivitātēm. Dabas ainava un karavīri, veicot savus darba pienākumus, rada īpašu kompozīciju un izraisa skatītājā spēcīgas emocijas, rosina patriotiskas jūtas.

Izstādes laikā tiks piedāvātas arī izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kurās būs iespēja labāk iepazīt karavīra ikdienu.

Kuldīgas novada muzejs izstādi veido sadarbībā ar Aizsardzības ministriju par godu Latvijas valsts simtgadei, akcentējot Latvijas Nacionālo bruņoto spēku nozīmi valsts pastāvēšanā un drošības nodrošināšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)