Banner 980x90

Kuldīgas Mārtiņsalas peldvietā jau 8.gadu svinīgi pacels Zilo karogu un svinēs peldsezonas atklāšanu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kuldīgas Mārtiņsalas peldvietai jau astoto gadu piešķirts pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts – Zilais karogs. Tas svinīgā pasākumā tiks pacelts šodien, 30.maijā, plkst.11.00, atklājot vasaras peldsezonu.

Pasākuma laikā notiks dažādas radošas un izglītojošas aktivitātes. Glābšanas dienests rādīs paraugdemonstrējumus par drošību pie un uz ūdens, farmaceiti sniegs konsultāciju par drošu sauļošanos. Par draudzīgu cenu apmeklētāji varēs iegādāties saldējumu un kvasu, bet atpūtas un ugunskura vietā būs iespēja rīkot pikniku un iestiprināties ar līdzi paņemtajām pusdienām. Aktīvākie pasākuma dalībnieki aicināti izkustēties mini fitnesā brīvā dabā, ko vadīts trenere Klinta Āboliņa. Savukārt radošākie – veidot smilšu skulptūras. Ar muzikālu priekšnesumu priecēs Līgas Jāvaldes saksofonistu kvartets, bet sportisku priekšnesumu būs sarūpējuši Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.b un 4.a klase projekta "Sporto visa klase" ietvaros.

Pasākuma mazākos dalībniekus priecēs lielie burbuļi un piepūšamā atrakcija "Rio". Ikviens būs aicināts piedalīties radošajās darbnīcās – bērnu komandas varēs izveidot savu krāsaino peldmēteli dizaina konkursā "Krāsainais peldmētelis", vai interesantus un neparastus peldlīdzekļus konstruktoru konkursā.

Mārtiņsalas peldvieta ik gadu gūst aizvien lielāku cieņu un popularitāti atpūtnieku vidū, tāpēc, gatavojoties aktīvajai peldsezonai, Kuldīgas novada pašvaldība uzlabo Mārtiņsalas infrastruktūru. Atjaunots informatīvais stends, uzliktas jaunas norādes, ar smiltīm papildināta pludmale un volejbola laukums. Papildus ierastajiem darbiem, izsludinās iepirkumu jauna multifunkcionāla bērnu rotaļu laukuma izveidei. Plānots, ka rotaļu laukums sastāvēs no šūpolēm, slīdkalniņa, dažādiem kāpelēšanas elementiem, pievilkšanās stieņa u.c. Tā kā vasaras sezonā atpūtnieki brīvo laiku iecienījuši pavadīt aktīvi, pie jau esošā volejbola laukuma izveidos otru smilšu volejbola laukumu ar tīklu. Paredzēti arī vairāki informatīvi stendi par fizisko aktivitāšu nozīmību ikdienā, kā arī dažādi vingrojumu veidi ar skaidrojumiem, kā tos pareizi pildīt. Mārtiņsalas peldvietu papildinās ar piknika galdiem un soliem. Darbus plānots pabeigt jūlijā.

Zilais karogs apliecina peldvietas izcilo ūdens kvalitāti un sakārtotību. Turklāt Mārtiņsalas peldvieta joprojām ir vienīgā peldvieta pie upes, kas saņēmusi Zilo karogu. Arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, oficiālā peldsezona ilgs līdz 15.septembrim, kad pludmalē katru dienu strādās glābēji no plkst.10.00 līdz 22.00.

Kopā šogad Latvijā uz Zilo karogu pretendēja 23 peldvietas un jahtu ostas. Zilais karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas ieguvis atpazīstamību gan iedzīvotāju, pašvaldību, gan vides institūciju vidū. Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās. Latvijā FEE International pārstāv nodibinājums "Vides izglītības fonds".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)