Banner 980x90

Kuldīga uzņems Latvijas lielākā riteņbraukšanas seriāla – SEB MTB maratona 2.posmu

Svētdien, 10.maijā, Kuldīgā norisināsies populārā SEB MTB maratona otrais posms, kurā aicināts piedalīties ikviens aktīvās atpūtas cienītājs. Iepriekšējā reģistrācijas Kuldīgas posmam portālā velo.lv noslēgsies ceturtdien, pilsētas informācijas portālam Kuldiga24.lv ziņo pasākuma rīkotāji.


Latvijas lielākais un vērienīgākais kalnu riteņbraukšanas sacensību seriālas SEB MTB maratons šogad notiek jau 14. reizi. Pašos seriāla pirmsākumos tradicionāli viens no posmiem tiek rīkots Kuldīgā. Šogad populārais velonotikums šajā skaistajā Kurzemes pilsētā norisināsies otro gadu pēc kārtas. Kuldīga vēsturiski ir viens no Latvijas riteņbraukšanas centriem, no kurienes nākuši arī Pasaules čempioni šosejas riteņbraukšanā – Romāns Vainšteins un Emīlija Sonka. Šobrīd zināmākie aktīvie velosportisti no Kuldīgas ir Latvijas U23 izlases līderis Krists Neilands, kā arī Viesturs Lukševics.

SEB MTB maratons šogad norisinās septiņos posmos. Teju 24000 riteņbraucēji 26. aprīlī piedalījās pirmajā sezonas posmā Cēsis – Valmiera. Ikvienam interesentam katrā posmā ir iespēja izvēlēties kādu no distancēm – "Skandi motors", "Virši – A" vai "Mammadaba" veselības braucienu. Tikmēr mazajiem sportistiem lieliski piemērots būs "Herkuless" bērnu brauciens.

Kuldīgas posmam starta un finiša zona būs pie jaunās Kuldīgas estrādes. Jau plkst.12 tiks dots starts 63 kilometru garajai "Skandi motors" distancei. Šajā braucienā piedalīsies gan Latvijas vadošo riteņbraukšanas komandu sportisti, gan arī amatieri, seniori, juniori un dāmas. No Kuldīgas jaunās estrādes riteņbraucēji brauks uz veco estrādi, kur Ventas tuvumā veiks nelielu aplīti, pēc kura tālāk dosies pa meža un zemes ceļiem, kā arī takām uz Rumbeniekiem un Mežvaldi. "Skandi motors" distances braucējiem būs jāveic kopumā divi apļi, no kuriem otrais ir nedaudz garāks. Finišs gaidāms ap plkst.14.

Plkst.12.05 estrādē startēs aizraujošie "Herkuless" bērnu braucieni, kuros aicināti piedalīties gan kuldīdznieki, gan arī citu pilsētu jaunie braucēji. Tāpat kā pirmajā posmā, arī šoreiz vecākajām grupām būs jāveic ievērojami garāka distance nekā iepriekšējos gados.

Masveidīgākais starts gaidāms plkst.13.15. Tad no Kuldīgas estrādes 39 kilometru garajā "Virši – A" distancē un 30 kilometru "Mammadaba" veselības braucienā dosies ap 2000 velomīļu. Šiem abiem braucieniem trasē tiks iekļauti zemes ceļi, šaurie meža ceļi, taciņas, dažāda garuma un stāvuma kāpumi un nobraucieni.

Iepriekšējā reģistrācijas aizraujošajām sacensībām mājas lapā www.velo.lv norisināsies līdz ceturtdienas, 7. maija, plkst.23.59. Līdz šim laikam savus sastāvus precizēt var arī vairāk nekā 100 SEB MTB maratonā startējošās komandas. Reģistrēties braucieniem varēs arī uz vietas, sākot no plkst.9.

SEB MTB maratona pirmajā posmā "Skandi motors" distancē uzvaras laurus plūca mūsu profesionālais šosejas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no "IAM Cycling komandas". Viņš aiz sevis atstāja divus "Rietumu – Delfin" sportistus – Andri Vosekalnu un Kristu Neilandu. Sieviešu konkurencē tikmēr triumfēja Lelde Ardava. "Virši – A" braucienā nepārspēts finiša spurtā palika Gints Jakovels no "Volkswagen Veloprofs" vienības.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja "Zaķumuižas" ūdens un "Isostar" enerģijas dzērieni. Dalībniekiem būs iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Daily. Jau 14. gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)