Banner 980x90

Graudiņa un Ņečiporuka triumfē Eiropas U-18 čempionātā

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Paula Nikola Ņečiporuka (Kuldīgas novada Sporta skolas audzēkne) svētdien, 9.augustā, triumfēja Rīgā notiekošajā Eiropas U-18 čempionātā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldība, finālā ar pirmo numuru izliktās latvietes ar 2-0 (21:11, 21:9) pārliecinoši pārspēja austrietes Ilonu Kissu un Katarīnu Holceri, kuras izliktas ar 16.numuru.

"Milzīgs prieks un atvieglojums, ka viss ir beidzies tik labi. Šķiet, mēs vēl neesam sapratušas, kas ir noticis," pēc fināla atzina Graudiņa.

"Pirms izšķirošās cīņas treneris teica, lai izbaudām spēli un atmosfēru, jo kad vēl būs iespēja cīnīties finālā savās mājās. Līdzjutēju atbalsts nekādu psiholoģisko spiedienu neradīja, tikai palīdzēja." Jau pirmā seta sākumā Latvijas jaunās sportistes spēja izvirzīties vadībā ar 6:1, taču austrietes pietuvojās līdz divu punktu atstatumu (4:6). Tomēr turpmākajā seta gaitā Kissai/Holcerei neizdevās lauzt cīņas gaitu un pirmajā setā pārliecinoši ar 21:11 uzvarēja latvietes.

Otro setu Graudiņa un Ņečiporuka iesāka ar trim bezatbildes punktiem, bet austrietes pietuvojās līdz punkta atstatumam (2:3). Turpmākajā mača gaitā Kissa/Holcere tik tuvu rezultātā nespēja pietuvoties, līdz ar to otrajā setā uzvaru ar 21:9 izcīnīja Latvijas pludmales volejbolistes, triumfējot arī Eiropas čempionātā.

"Finālā spēlējām atbrīvoti, tāpēc nospēlējām tuvu ideālam. Treneris bija ļoti labi pastrādājis, tāpēc zinājām, ko pretinieces darīs," pauda Graudiņa. "Kad noticējām, ka varam tikt līdz finālam? Pēc tam, kad uzvarējām Nīderlandes komandu ceturtdaļfinālā. Mums tā bija grūtākā spēle turnīrā un pēc izcīnītās uzvaras bija nojauta, ka varam sasniegt ko lielu."

Kā zināms, Latvijas duets izcīnīja uzvaras visos septiņos mačos, zaudējot tikai vienā setā - ceturtdaļfinālā pret Nīderlandi.

"Pirms pusfināla un arī fināla mēģinājām pārāk daudz nedomāt par to, kā būs, gatavojāmies spēlēt tāpat kā iepriekš. Pagaidām ir grūti noticēt paveiktajam. Finālā sanāca parādīt to, ko gribējām," atzina Ņečiporuka.

Graudiņas un Ņečiporukas panākums ir Latvijai pirmās zelta medaļas U-18 vecuma grupā Eiropas čempionātos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)