Banner 980x90

Apmaiņā pret solījumu strādāt Kuldīgas novadā topošajiem ārstiem un pedagogiem piedāvā stipendiju līdz 430 eiro

Rīga, 3.jūl., LETA. Lai Kuldīgas slimnīcā un vispārizglītojošajās skolās piesaistītu jaunos speciālistus, Kuldīgas novada pašvaldība nolēmusi izveidot jaunu stipendiju programmu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska.

Bakalaura līmeņa studiju programmas students varēs iegūt mēneša stipendiju 50% apmērā no minimālās algas, maģistra studiju programmas - 75% apmērā no minimālās algas, turpretim doktorantūras programmas students varēs iegūt stipendiju minimālās algas apmērā, teica Duļbinska.

Studentam būs jāslēdz līgums ar pašvaldību par to, ka viņš pēc studiju pabeigšanas apņemas trīs gadus strādāt pašvaldības iestādē vai kapitālsabiedrībā. Gadījumā, ja topošais speciālists tomēr neizvēlēsies strādāt pašvaldībā vai darbojas citā nozarē, stipendijas saņēmējam nauda pašvaldībai būs jāatmaksā.

Uz pašvaldības atbalstu var pretendēt studenti no trešā līdz sestajam kursam, kuri studē kādā no domes noteiktajām atbalstāmajām specialitātēm - anesteziologs-reanimatologs, ginekologs-dzemdību speciālists, pediatrs/neonatologs, internists, fizikālās un rehabitācijas medicīnas ārsts, medicīnas māsa (jebkurā specialitātē), ķīmijas skolotājs, programmēšanas skolotājs, fizikas skolotājs, bioloģijas skolotājs.

Pašvaldības stipendijām var pieteikties no 1.jūlija līdz 9.augustam. Rezultātus plānots paziņot 30.augustā.

Kuldīgas novada pašvaldība ņēmusi piemēru no citām pašvaldībām, kurās šādu praksi jau veiksmīgi īsteno, stāstīja Duļbinska.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)