Banner 980x90

4 iemesli, kāpēc vārtu automātika ir tālredzīga izvēle

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vai automātiskie vārti ir greznība, kas domāta slinkajiem, kuri negrib pat tik daudz papūlēties, kā ar savām rokām vārtus atvērt? Nebūt ne! Vārtu automātika ir mūsdienīga komforta sastāvdaļa, kas nodrošina gan maksimālas ērtības, gan funkcionalitāti, gan nepieciešamos drošības standartus.

Izvēloties vārtus, par prioritāti nevajadzētu izvēlēties cenu, bet gan kvalitāti un vārtu sniegtos ieguvumus. Tas tomēr ir ilgtermiņa pirkums. Labiem vārtiem vajadzētu kalpot daudzus gadus, tāpēc ir neizdevīgi veikt nepārdomātu pirkumu un vēlāk to nožēlot. Visi aktuālie aspekti šajā sakarā ir jāpārdomā jau laikus. Viena no nopietnām izvēlēm ir vārtu darbības princips – vai ir nepieciešama vārtu automātika? 

Ilggadējs un pieredzējis vārtu ražotājs Ripo-Baltic min četrus būtiskus  iemeslus, kāpēc vārtu automātika ir tālredzīgs lēmums.

1. Ievērojami lielāka īpašuma drošība

Publicitātes fotoPublicitātes foto


Vārtu automātika ir tas elements, kas jebkurus vārtus padara ievērojami drošākus, neļaujot iekļūt nepiederošām personām. Uzstādot vārtus ar automātiku, var izvēlēties veidu, kādā tie tiks vadīti – ar pulti, ar atslēgu, ar kodu vai kodu karti, pat pirkstu lasītāju. Tas nozīmē, ka var izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko drošības risinājumu. Tādā veidā īpašums būs pasargātāks no nelūgtiem viesiem, kuru nodomi nav tie labākie. Zināms, ka noziedznieki visbiežāk izvēlas objektus, kuros ir vieglāk iekļūt. Tādi elementi kā teritorijas, garāžu un industriālie vārti ir papildu apgrūtinājums. Šādu risinājumu esamība jau pati ar sevi var likt noziedzniekam mest līkumu šim īpašumam. 

Piemēram, nekvalitatīvi un slikti nostiprināti garžās vārti bieži vien ir vājais ķēdes posms. Noziedznieki iekļūst garāžā. Ja tā savienota ar dzīvojamo māju, tad tālāk ceļš ir vaļā. Ja garāža ir atsevišķa, tad guvums šajā vietā vien jau var būt gana labs, jo vairums cilvēku garāžā glabā daudzas vērtīgas mantas.

2. Palielināta fiziskā drošība vārtu lietošanas laikā
Jāuztraucas ir ne tikai par īpašuma un mantu drošību. Cilvēka dzīvība taču ir pati dārgākā. Vārtu automātika arī šajā ziņā var sniegt zināmus ieguvumus. Ja vārti atveras un aizveras automātiski, nav nepieciešams pie vārtiem kāpt ārā no automašīnas. Tas ir būtiski, ja teritorija ir tuvu pie ielas, tāpēc nav vēlams ilgi ar auto aizšķērsot ceļu. Tāpat, ja braucat naktī, tad kāpt ārā no auto var būt pat bailīgi un bīstami, jo kaut kur tumsā jau var gaidīt uzbrucējs, kura mērķis var būt auto, naudas un mantu zādzība. Bet sliktākaja gadījuma var tikt izdarīts noziegums pret personas dzīvību un veselību. 

3. Ērtības un komforts

Publicitātes fotoPublicitātes foto
Protams, ka vārti, kuri veras automātiski, ir ērti. Tas ļauj pašam nepūlēties ar vārtu vēršanu. Slikti laika apstākļi, aizņemtas rokas vai uzvilkta labākā kleita – tādos gadījumos automātiskie vārti ir lieliska ērtība, par ko atliek vien priecāties. Un mūsdienās, kad komforts ir viens no kritērijiem, pēc kura vadās gan preču, gan pakalpojumu jomā, automātiskie vārti nav nekāda greznība, bet ikdienas norma jebkurā objektā. Un jādomā jau ir ne tkai par savām ērtībām, bet par visu ģimeni vai darba kolektīvu, kurš izmantot šos vārtus. Vārtu automātika sniegs ērtības, kas ļaus visiem, kuriem ir pieeja šim objektam, vārtus bez liekām pūlēm atvērt un aizvērt.

Gadījumā, ja būs vajadzība īpašumu pārdot, tad kvalitatīvi vārti ar automātiku noteikti būs viens no plusiem, kas gan palielinās īpašuma vērtību, gan būs saistošs potenciālajiem pircējiem.

4. Darīt to, kas patiesi svarīgs
Jebkura automatizēta sistēma ļauj ietaupīt laiku, ko nāktos aizvadīt, darot kaut ko manuāli. Mūsdienās laiks ir dārgs. Cilvēki plāno savu dienu, grib paspēt padarīt arvien vairāk, būt produktīvāki. Kāpēc gan sevi noslogot ar tām darbībām, ko arī var nedarīt? Jā, varbūt tās dažas minūtes, kas tiks ietaupītas uz vārtu rēķina, tajā brīdī nav nekas daudz, bet, ja skatāmies dienas, nedēļas un pat mēneša kontekstā, tad jau savācas gana daudz laika. Jautājums tikai par to, vai šo ietaupīto laiku izmantojam lietderīgi? Tās var būt dažas minūtes ilgāk no rīta pie brokastu galda ar ģimeni, mirklis pārdomām, lai sakārtotu domas jaunai dienai, mīļākās dziesmas noklausīšanās automašīnā.

Vārtu automātika vienmēr nozīmē papildu izdevumus, ja salīdzina ar vārtiem bez automātikas, tomēr ieguvumi ir pietiekami nozīmīgi. Ja izvēlas uzticama ražotāja piedāvāto automātiku, tad tā kalpos ļoti ilgu laiku bez problēmām, gan sniedzot drošību, gan palielinot ērtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)