Banner 980x90

Straujuma: No 2017.gada būtu jāievieš obligātā veselības apdrošināšanas sistēma

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

No 2017.gada būtu jāievieš obligātā veselības apdrošināšanas sistēma, sniedzot Saeimai ziņojumu par valdības deklarācijas īstenošanu un uzsverot galvenās prioritātes, teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja norādīja, ka vēlas pieteikt reformu veselības jomā, kas paredzētu obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu. Konkrētu redzējumu par reformu vajadzētu piedāvāt nākamgad.

Šis modelis būtu jāpiedāvā nākamgad, lai no 2017.gada to varētu ieviest. Tad "nebūtu nepieciešams "lāpīt caurumus", kā tas ir tagad, kur valdība oktobrī piešķirs papildu finansējumu veselības nozarei, lai segtu tās lietas, kas netika segtas, plānojot budžetu", argumentēja Straujuma.

Straujuma slavēja Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) Padomē paveikto, norādot, ka visas prezidentūras sniegtās iespējas tika izmantotas. Viņa akcentēja izaicinājumus drošības jomā, kas bija saistīti ar situāciju Ukrainā.

Tāpat valdības vadītāja savā runā pievērsās arī bēgļu krīzei. Viņa akcentēja, ka lēmums par patvēruma meklētāju pārvietošanu nerisina problēmas cēloņus, tāpēc jādomā par ES ārējo robežu stiprināšanu, intensīvāku sadarbību ar trešajām valstīm, kā arī ekonomisko migrantu atgriešanu mītnes valstīs.

Straujuma arī informēja parlamentu par darba grupas paveikto, kas izstrādājusi plānu bēgļu uzņemšanai.

Premjerministre uzsvēra, ka valdības prioritātes saistītas ar valsts budžeta izstrādē noteiktajām prioritātēm - valsts drošību, sabiedrības veselību, izglītības jomu un nevienlīdzības mazināšanu.

Straujuma arī pastāstīja, ka darba grupa viņas vadībā strādā pie jaunā skolotāju atalgojuma modeļa, kas skatīts kontekstā ar skolu tīklu nākotnē. Nepieciešams caurskatāmāk izmantot valsts finansējumu šajā jomā, un tas ir priekšnoteikums algu paaugstinājumam nākamgad, pauda Straujuma.

Straujuma arī akcentēja, ka viens no būtiskākajiem finansējuma avotiem ir ES līdzekļi, tāpēc viņa mudināja valdības pārstāvjus paātrināt ES fondu līdzekļu investīciju apguvi.

Starp prioritātēm valdības vadītāja minēja arī tiesiskuma stiprināšanu un ēnu ekonomikas apkarošanu.

Kā ziņots, Straujuma sniedza īstenošanas uzraudzības ziņojumu par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam, Nacionālo attīstības plānu 2014.-2020.gadam un Deklarāciju par vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)