Banner 980x90

Skrundas novadā pie "Pankopu" mājām atrod milzu mežābeli

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas Petroglifu centra speciālisti, kuri nodarbojas ar arheoloģijas pieminekļu un ģeoloģisko objektu apzināšanu un pētniecību, Skrundas novadā pie "Pankopu" mājām apzinājuši milzu mežābeli. Iespaidīgās un veselīgās ābeles apkārtmērs ir precīzi četri metri. Tas šo dabas bagātību savas sugas koku rangā ierindo pirmajā vietā Latvijā, pilsētas informācijas portālam Kuldiga24.lv ziņo Dabas aizsardzības pārvalde.

Kā informē Latvijas Petroglifu centra speciālists Andris Grīnbergs, no attāluma raugoties, koks atgādinājis liepu. Jāpiebilst, ka "Pankopu" māju pagalma otrā pusē dabas pētnieki pirms dažiem gadiem apzināja citu brangu mežābeli, kas ar savu 3,70 metru apkārtmēru šobrīd ierindojas dižo ābeļu trešajā vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)