Banner 980x90

Skrundā un Kuldīgas novadā notiks apmācību nometne zemessargiem

Ventspils, 29.jūn., LETA. No 2.jūlija līdz 22.jūlijam Skrundas novada poligonā "Mežaine" un Kuldīgas novada objektā "Upīškalns" notiks Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes rīkotā zemessargu pamatapmācības nometne, aģentūru LETA informēja Zemessardzes pārstāve Guna Štolcere.

Apmācībās piedalīsies vairāk nekā 50 zemessargu no Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes, 2.Vidzemes brigādes, kā arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības.

Šogad Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiek, izmantojot nometnes modeli, kur zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā.

Nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību un ierindas apmācību, kā arī gūs ieskatu psiholoģijā. Zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas. Nometnes laikā notiks arī sakaru speciālistu apmācība. Apmācības procesu nodrošinās instruktori no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes vienībām.

14.jūlijā poligonā "Mežaine" notiks pamatapmācības nometnes viesu un mediju diena, kur būs iespēja iepazīties ar pamatapmācības nometnes norisi, apskatīt nometnes teritoriju un tikties ar zemessargiem.

Ar šo nometni Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde atzīmē 26.gadadienu, kopš tika izveidotas Zemessardzes brigādes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)