Banner 980x90

Kurzemes stāstnieku festivālā stāstu aicina iemainīt pret zivju zupas bļodu

Rīga, 25.apr., LETA. Kuldīgā un tās apkārtnē 26.aprīlī un 27.aprīlī jau 13.reizi notiks Kurzemes stāstnieku festivāls "Ziv zup" - vecākais stāstnieku festivāls Latvijā, kurā stāstu aicina iemainīt pret zivju zupas bļodu, aģentūru LETA informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Tajā pulcēsies stāstnieki un stāstīšanas pasākuma organizētāji no visas Latvijas, tostarp UNESCO LNK tīkla "Stāstu bibliotēkas" stāstnieki, kā arī ārzemju viesi. Festivālu organizē biedrība "Kūrava" - Kurzemes kultūras mantojuma centrs.

Piektdien, 26.aprīlī, Kuldīgas Mākslas namā notiks Zviedru stāstnieces Megas Normgardes meistarklase. Dienas gaitā plānots apmeklēt vairākas ievērojamas Kuldīgas vietas un objektus - Kuldīgas Restaurācijas centru, veco rātsnamu, salonu KUULD, Kuldīgas dzīvo muzeju "Senais Kuldīgas stāsts".

Savukārt piektdienas vakarā notiks koncerts "Kuldīdznieku un draugu stāstu vakars", kurā novada folkloras kopas "Kūrava", Kuldīgas Bērnu un jauniešu centra kopas "Kursīši" un "Krētainie suiti" dalīsies ar novada tradicionālo kultūru, stāstot teikas un dziedot.

Sestdien, 27.aprīlī, vienlaikus ar ikgadējo Pavasara palu šovu "Lido zivis Kuldīgā", stāstnieki rosīsies Kūravas sētā, kur vārīs zivju zupu un stāstīs visdažādākos stāstus. Ikviens interesents varēs savu stāstu apmainīt pret bļodu īpašās stāstnieku zivju zupas.

Uz stāstnieku skatuves notiks koncerts "Spoku un spocīgie stāsti", kurā tiks pieminēta spoku stāstu stāstniece Līna Zemture no Rendas. Savukārt festivāla noslēgumā notiks viesošanās pie kuršu ķoniņu pēctečiem "Atālmauļos", Turlavā, kur būs iespēja tikties ar Peniķu dzimtu, kā arī apskatīt kuršu ķoniņu svētbirzes.

Īpašā pasākuma viešņa, kura dalīsies savā pieredzē par stāstniecības tradīciju iedzīvināšanu, būs stāstniece no Zviedrijas Mega Normgarde. Viņa vada stāstnieku sadarbības tīklu "Leģendu zeme" Krūnuberjas reģionā Zviedrijas dienvidos, un šī stāstnieku tīkla darbība ir iekļauta UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas labo prakšu reģistrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)