Banner 980x90

Kuldīgas novadā noslēdz sadarbības līgumu ar pedagogu arodbiedrību

Ceturtdien, 3.martā, Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Kuldīgas starpnovadu organizācijas priekšsēdētāja Aiga Šēnberga noslēdza sadarbības līgumu, kas paredz aizsargāt novada izglītības iestāžu darbinieku intereses, pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informē Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Līguma noslēgšanas mērķis ir novada izglītības iestādēs – pirmsskolas, pamatizglītības, speciālās izglītības, profesionālās ievirzes, kā arī interešu izglītības iestādes – aizsargāt strādājošo darbinieku darbu un sociāli ekonomiskās intereses. Piemēram, viens no pasākumiem, ko pašvaldība paredzējusi īstenot no jaunā mācību gada, ir atalgojuma palielinājums pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem.

Vienošanās veicinās arī sadarbību starp pašvaldību un arodorganizāciju par izglītības nozarē strādājošo aizsardzību, tiesības un intereses, veiks darbinieku, kuru darba stāžs pašvaldības izglītības iestādē ir vairāk nekā viens gads, centralizētu veselības apdrošināšanu, sekmēs darbinieku profesionālās kvalifikācijas izaugsmi, regulāri rīkojot apmācības, stimulēs darbiniekus augstāku darba rezultātu sasniegšanai, prēmējot darbiniekus, kuru audzēkņi uzrādījuši sasniegumus mācību priekšmetu olimpiādēs valsts un novada mērogā, kā arī apbalvot konkursa "Gada skolotājs" ietvaros.

Arodorganizācijas kompetencē būs pārstāvēt izglītības iestāžu arodbiedrības intereses darba samaksas, darba apstākļu un citos jautājumos, nodrošināt dalību sanāksmēs, kā arī iesniegt priekšlikumu izglītības kvalitātes veicināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)