Banner 980x90

Kuldīgas novada bāriņtiesu vadīs līdzšinējā priekšsēdētāja Sūna

Rīga, 25.jūl., LETA. Kuldīgas novada bāriņtiesu turpmākos piecus gadus vadīs līdzšinējā priekšsēdētāja Inta Sūna, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Šodien Kuldīgas novada domes sēdē deputāti uz pieciem gadiem ievēlēja arī divas bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieces un septiņas bāriņtiesas locekles.

Priekšsēdētājas vietnieces būs Vija Astaševska un Daiga Kūma, bet bāriņtiesas locekles - Aiga Saulgrieze, Alda Grīna, Ingrīda Dīriņa, Ilze Medniece, Evita Zīle, Skaidrīte Jurevska un Liene Lācekle.

Bāriņtiesu likums paredz, ka bāriņtiesas priekšsēdētāju, priekšsēdētāja vietnieku un ne mazāk kā trīs bāriņtiesas locekļus uz pieciem gadiem ievēlē attiecīgā pašvaldības dome. Likums nosaka, ka uz šiem amatiem var izsludināt atklātu pretendentu konkursu, taču Kuldīgas novada dome, ņemot vērā bāriņtiesas sekmīgo līdzšinējo darbu un esošo bāriņtiesas locekļu izteikto vēlmi darbu turpināt, konkursu uz bāriņtiesas locekļu amatiem neizsludināja, stāstīja Duļbinska.

Kuldīgas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Sūna domes sēdē apliecināja bāriņtiesas esošo locekļu gatavību turpināt darbu. Viņa arī sacīja, ka, pateicoties pašvaldības atbalstam, visi bāriņtiesas locekļi ir izgājuši profesionālās pilnveides kursu un nemitīgi turpina mācīties, lai varētu kvalitatīvi veikt darba pienākumus.

Bāriņtiesu darbība Latvijā tika atjaunota 1996.gadā. Sākotnēji pilsētā šo institūciju sauca par bāriņtiesu, bet pagastā - par pagasttiesu, taču līdz ar jauna Bāriņtiesu likuma izdošanu 2006.gadā pagasttiesu nosaukumu nomainīja, šo institūciju gan pilsētās, gan laukos nosaucot par bāriņtiesu. Līdz ar teritoriālo reformu 2009.gadā, kad, apvienojoties 13 pagastiem un Kuldīgas pilsētai, izveidojās Kuldīgas novads, apvienojās arī visu 13 pagastu bāriņtiesas, bet kopš 2014.gada darbojas vienota Kuldīgas novada bāriņtiesa, kas aptver gan Kuldīgu, gan visus 13 pagastus, sacīja Duļbinska.

Likumdošana bāriņtiesai nosaka ļoti dažādus darba uzdevumus, un tās darbības sfēra ir pietiekami plaša. Visi darbinieki risina jautājumus visās iestādei deleģētajās jomās - gan strādā bērnu un ģimeņu problēmu risināšanā, gan pagastos notariāli apstiprina darījumus, kuru apmērs nepārsniedz noteiktu summu, pilnvaras, apliecina parakstus un veic citus likumā noteiktos darbus, kas pēc būtības ir notāru darbs.

Teritorijās, kur notāri nav pieejami, arī šis ir bāriņtiesas uzdevums. Visi darbinieki pašlaik strādā Kuldīgā, bet katram bāriņtiesas loceklim ir noteikts, par kurām no novada teritorijām viņš atbild. Darbinieki, kuru atbildības jomā ir kāds no pagastiem, noteiktos laikos ir sastopami pagastā, sniedzot nepieciešamos pakalpojumus un konsultējot iedzīvotājus, kuriem nepieciešama palīdzība.

Daudzi no darbiniekiem strādā jau ilgus gadus un ir uzkrājuši vērtīgu pieredzi. No pirmās dienas bāriņtiesu sistēmā strādā Jurevska, 22 gadus šajā darbā aizvadījušas Astaševska, Kūma un Grīna.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)