Banner 980x90

Kuldīgā sakopts Pārventas parks un labiekārtota pastaigu taka gar Ventu

Rīga, 5.febr., LETA. Kuldīgā ar pārrobežu projeta finansiālu atbalstu sakopts Pārventas parks un ierīkota dabas taka, no kuras paveras skats pāri Ventas upei uz Kuldīgas vecpilsētu, Alekšupītes ūdenskritumu, Pils dzirnavām un seno ķieģeļu tiltu pār Ventu, aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Pārventas parka labiekārtošanai un takas izbūvei Kuldīgas novada pašvaldībai pieejamais finansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 54 150 eiro, valsts budžeta dotācija ir 3185 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums - 53 450 eiro.

Pārventas parka pastaigu taka izveidota dabas liegumā "Ventas ieleja", kurā atrodas īpaši aizsargājamas dabas vērtības - biotopi, sugu dzīvotnes, kā arī vizuāli un kultūrvēsturiski nozīmīgas ainavas.

Veicot Pārventas parka pastaigu takas labiekārtošanu, nogāzēs atjaunoti masīvkoka pakāpieni, izbūvēti koka tiltiņi, attīrītas skatu perspektīvas un izveidotas divas atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām.

Takas garums parka zonā ir 400 metri, taču tā ir izejama arī lokveidā, atpakaļceļu mērojot pa Krasta ielu.

Kāpņu, reljefa un nogāžu dēļ takai ir ierobežota pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)