Banner 980x90

Kuldīga paraksta vienošanos par starptautisku sadarbību ar Ķīnu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 23.līdz 29.jūnijam Kuldīgas attīstības aģentūras direktors Kaspars Rasa devās uz sanāksmi Ķīnā, lai parakstītu vienošanos par starptautisku sadarbību ilgtspējīga tūrisma attīstībā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informē Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa, šādu vienošanos parakstīja 20 pārstāvji no Šveices, Nīderlandes, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Polijas, Čehijas, Argentīnas, ASV, Korejas Republikas, Japānas, Izraēlas un Latvijas.

Rasa pastāstīja: "Pasākums notika tūrisma pilsētā pie Čaņgbai kalnu aizsargājamās dabas teritorijas. Mežainais apvidus lepojas ar svaigāko gaisu un tīrāko ūdeni Ķīnā. Tā ir kā vārti uz Čaņgbai kalnu masīvu ar Debesu (Tjan’dži) ezeru. Tūrisms šeit strauji attīstās, straujos tempos veido infrastruktūru. Pagaidām tūrisma plūsma galvenokārt ir no Ķīnas, kā arī Japānas un Dienvidkorejas, tādēļ vietējā vadība ir ieinteresēta paplašināt starptautisko sadarbību un apgūt citu vietu pieredzi".

Šādas starptautiskas vienošanās rezultātā Kuldīga iegūs jaunus kontaktus, sadarbību ar citām valstīm, kā arī atpazīstamību starptautiskā līmenī, neieguldot līdzekļus. Kuldīga gūs arī citu pilsētu pieredzi un padomus problēmu risināšanā.

Sanāksmē apsprieda tēmas par tūrisma pilsētu alianšu veidošanu, kultūras mantojuma un ekoloģiskas vides saglabāšanu, uzlabošanu un attīstību.

Semināru organizēja Džilinas provinces tūrisma pārvalde, Čaņgbaišanas apvidus komiteja, Tūrisma konsultācijas grupa, Tuniu tūrisma internets, Džilinas provinces tautas valdība un Starptautiskā Tūrisma izpētes asociācija.

Starptautiskās sadarbības komandējuma izmaksas sedza pasākuma organizatori.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)