Banner 980x90

Kuldīgā par 4,5 miljoniem eiro pārbūvēs trīs ielu posmus

Rīga, 15.okt., LETA. Kuldīgā, ieguldot teju 4,5 miljonus eiro, plānots pārbūvēt trīs ielu posmus, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

SIA "Saldus ceļinieks" būvdarbus veiks Leona Paegles ielas posmā no Raiņa ielas līdz Dzirnavu ielai, Mucenieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Jelgavas ielai, Skrundas ielas krustojumā ar Jelgavas ielu, Jelgavas ielas posmā no Mucenieku ielas līdz Ganību ielai un Graudu ielas posmā no Jelgavas ielas līdz Ganību ielas aplim.

Apjomīgā projekta kopējās plānotās izmaksas ir gandrīz 4,5 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. 75% no projektam nepieciešamajiem līdzekļiem jeb 3,2 miljonus eiro nodrošinās Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), no valsts budžeta atvēlēti 326 000 eiro, bet pašvaldība ielu tīkla uzlabošanā ieguldīs gandrīz 850 000 eiro.

Plānots, ka būvdarbi norisināsies 15 mēnešus, neskaitot iespējamos tehnoloģiskos pārtraukumus. Būvdarbus "Saldus ceļinieks" veiks pēc SIA "Belss" izstrādāta būvprojekta, būvuzraudzību nodrošinās SIA "Firma L4". Projekts paredz gan brauktuvju atjaunošanu, gan apgaismojuma, ūdensvada, kanalizācijas tīklu izbūvi.

Projekta mērķis ir pilsētas dienvidu daļas degradētās teritorijas revitalizācija atbilstoši pašvaldības attīstības programmai, izbūvējot nepieciešamo infrastruktūru videi draudzīgai un vides ilgtspēju veicinošai izaugsmei un jaunu darba vietu radīšanai. Īstenojot projektu, tiks uzlabota satiksmes un ūdenssaimniecības infrastruktūra, veicinot teritorijas pieejamību un apkalpi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)