Banner 980x90

Kuldīgā notiks ērģeļmūzikas festivāla koncerts

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 16.septembrī, plkst.14.00 Kuldīgas Svētās Annas baznīcā būs klausāms koncerts "Maestro, tautasdziesma un ērģeles", kurā uzstāsies ērģelniece Ilona Birģele, vokāliste Biruta Ozoliņa un koklētāja Anda Eglīte. Tas būs pirmais no diviem plānotajiem 15.Starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla koncertiem Kuldīgā, aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Koncerta programmā būs Romualda Jermaka mūzika. Trīs mūziķes apvienojušās kopīgā koncertprojektā, lai dāvātu klausītājiem Jermaka mūziku viņa nozīmīgajā jubilejas gadā - 2016.gada 10.jūnijā komponistam, pedagogam, ērģelniekam un ērģeļbūves meistaram apritēja 85 gadi. Koncertā skanēs jubilāra kompozīcijas koklei un ērģelēm solo, tautasdziesmas, kā arī aranžijas un improvizācijas par Jermaka mūziku. Šim projektam komponists ir radījis jaunu opusu, kura pirmatskaņojumā mūziķes radīs netradicionālu, klausītājiem neierastu skaņu krāsu paleti latviešu tautasdziesmai.

Savukārt 23.septembrī plkst.18 Kuldīgas Svētās Katrīnas baznīcā izskanēs koncerts "Pielūgsim mūžīgi!". Programmā iekļauta baroka laika komponista Johana Sebastiana Baha mūzika, Pētera Korneliusa kompozīcija "Mūsu tēvs" romantisma stilistikā un latviešu komponistu radīta sakrālā mūzika. Visu darbu tematiskais avots ir gregoriskie dziedājumi, kas šoreiz būs klausāmi arī oriģinālversijā tenora Jāņa Kurševa dziedājumā. Pie ērģelēm muzicēs Kristīne Adamaite.

Abus koncertus Kuldīgā varēs apmeklēt bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)