Banner 980x90

Kuldīgā atklās parkūra laukumu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 14.jūlijā, plkst.11.00, Kuldīgas pilsētas festivāla "Dzīres Kuldīgā 2016" ieskaņā Kuldīgas pilsētas estrādē atklās parkūra (Parkour) laukumu 12 gadus veciem un vecākiem bērniem un jauniešiem. Uz pasākumu īpaši aicināti aktīvi un sportiski jaunieši!

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa, atklāšanas pasākumā parkūra entuziasti rādīs paraugdemonstrējumus un dažādus trikus, ikviens varēs izmēģināt savus spēkus, iesaistīties un iemācīties ko jaunu.

Parks sastāv no dažādā veida aprīkojuma elementiem – lielās metāla arkas līdzsvara treniņiem, lai bērni varētu karāties, lēkāt un kāpelēt; parkūra multifunkcionālā komplekta, kas veido karkasa tipa labirintu un vairākas vertikālas sienas dažādos augstumos. Tās paredzētas skriešanai augšup, iespējai atsperties dažādu triku veikšanai. Vēl laukumā uzstādīts lēkšanas stienis un siena, rāmji vingrošanai un līšanai, ka arī citi šķēršļi līdzsvara un precizitātes treniņiem.

Laukums nodrošināts ar triecienabsorbējošu segumu, kas mīkstina kritienus, kā arī dažādu rotaļu laukuma inventāru, piemēram, bumbām, tīklu rotaļu, kāpelēšanas iekārtu, piramīdu, alpīnista kubu. Pie laukuma izveidots informatīvais stends, uz kura attēlotas parka iekārtas un QR kodi ar internetā pieejamām videoinstrukcijām, lai laukuma apmeklētāji var apskatīt padomus, kā pareizi izmantot aprīkojumu. Pie parka izveidotas arī velosipēdu novietnes.

Šī ir projekta "Bērnu rotaļu laukumi un labiekārtojums estrādes parkā, Kuldīgā, Kuldīgas novadā" piektā kārta. Vēl paredzēts uzstādīt basketbola grozus un izveidot bērnu rotaļu laukumu "Ķirbītis" 6 līdz 10 gadus veciem bērniem, kā arī jauniešu atpūtas vietu "Čalotava".

Projekta autors ir SIA "Diānas Zalānes projektu birojs", kas veic arī autoruzraudzību. Būvnieks ir SIA "FIXMAN". Laukuma izveide izmaksājusi gandrīz 135 tūkstošus euro, ieskaitot PVN. Būvuzraudzību veic Gatis Ozols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)