Banner 980x90

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" rīkos "Kartupeļa ziedēšanas svētkus"

Rīga, 2.jūl., LETA. Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" 12.jūlijā Kuldīgā, "pie Kulturālo kartupeļu lauka", aicina ikvienu interesentu ieskandināt "Pirmos kartupeļu ziedēšanas svētkus", aģentūru LETA informēja "Viegli" pārstāve Kristiāna Salnāja.

Visu dienu paredzētas dažādas aktivitātes - bezmaksas pasākumi, darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kā arī izglītojoši semināri lauksaimniecības nozares speciālistiem. Kartupeļu ziedēšanas svētku noslēgumā paredzēts fonda "Viegli" pirmais brīvdabas koncerts "Kartupeļu ziedonis".

Kartupeļu ziedēšanas svētkos ikvienam interesentam būs iespēja piedzīvot, sajust, iemācīties un izpausties everģēlībās saistībā ar kultūraugu kartupeli. Paredzētas bezmaksas izglītojošās lekcijas, pieredzes stāsti no kartupeļu audzētājiem par tā vēsturisko izcelsmi, šķirnēm, selekcionēšanu, vides un klimata ietekmi uz kartupeļu audzēšanu.

Radošo darbnīcu programmā gan bērniem, gan pieaugušajiem būs iespēja iepazīties ar zinātkāres centru "Zinoo". Visu dienu bērni varēs paši veidot savu leļļu teātri un darboties ar Latvijā ražoto bioloģisko kartupeļu cieti no uzņēmuma "Aloja Starkelsen".

Kartupeļu lauks Kuldīgā apliecina Imanta Ziedoņa literāro darbu "Kurzemīte", kas būs Ziedoņa fonda "Viegli" un Ziedoņa muzeja fokusā turpmākos gadus. Iedvesmojoties no šī Ziedoņa darba tapusi arī pirmā fonda brīvdabas koncerta "Kartupeļu ziedonis" programma.

Šīs vasaras muzikālais notikums ir jauna koncertu cikla sākums, un šogad koncertā uzstāsies "Kartupeļu bigbends" mūziķa Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis) vadībā. "Atzīmēšu, ka šis būs ļoti neparasts koncerts arī man. Šo ziedoni gribētos dēvēt par muzikālu uzvedumu, kur Ziedoņa dzejas lasījumi paspilgtinās izcilus latviešu mūzikas skaņdarbus. Mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics iejutīsies stāstnieka lomā un kopīgi esam uzbūruši koncertuzvedumu, kas izskanēs dabā, ritot saulei un ziedot kulturāliem kartupeļiem," teicis Goran Gora.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)