Banner 980x90

Iespējams, zibens spēriena dēļ Kuldīgas novadā aizdegusies dzīvojamā māja

Rīga, 9.jūl., LETA. Pirmdien, iespējams, tieši zibens izlādes dēļ Kuldīgas novada Turlavas pagastā aizdegās vienstāvu dzīvojamā māja Kuldīgas novada Turlavas pagastā, un nelaimē bojā gāja suns, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas jumts ir iebrucis un deg jumta konstrukcijas 90 kvadrātmetru platībā ar ēkas pirmajā stāvā esošajām sadzīves mantām 50 kvadrātmetru platībā.

Savukārt šorīt ap plkst. 3 VUGD saņēma izsaukumu uz Grobiņas novada Grobiņas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā ēka. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. īsi pēc plkst.7 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un ēkas kopējā degšanas platība bija 140 kvadrātmetri.

Aizvadītajā diennaktī, ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka dobums, zaru kaudze, kūdra, lampa, elektrības stabs, sadzīves mantas, vieglā automašīna, divas dārza mājas un šķūnis.

Tāpat pirmdien ap plkst.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Rankas pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā un saviem spēkiem nespēja izkļūt laukā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un uzturot sakarus pa mobilo telefonu, cilvēkam tika norādīts pareizs virziens laukā no meža.

Kopumā VUGD saņēma 40 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinoši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)