Zemeņu un mocarellas salāti ar granātābola sēkliņām
Sastāvdaļas (4 porcijām) – 200 g zemeņu, 2 mocarellas bumbiņas, 100 g jauno redīsu lapiņu (der arī salāta lapas), puse granātābola, 50 ml labas olīveļļas, mazliet bieza balzamiko jeb balzametiķa, svaigi malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Granātābola sēkliņas izloba no augļa. Zemenes un mocarellas sieru sagriež palielās daiviņās. Sajauc ar saplūkātām redīsu lapām (vai salātlapām), iebārsta granātābola sēkliņas un pielej olīveļļu. Visu kārto liela šķīvja centrā, tad pāršļaksta ar balzamiko, pārbārsta vai uzmaļ melnos piparus.
Pavāra ieteikums
Salāti garšos vēl labāk, ja daļu mocarellas nevis sagriezīs, bet saplēsīs. Redīsu lapiņu vietā labi garšo mazas rukolas lapas vai liepu maigās lapiņas. Olīveļļai var pievienot nedaudz saspiesta ķiploka un zaļumus.
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīze".
Uz sarakstu