Banner 980x90

Ventas senleju turpina virzīt UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv
Kuldīgas novada Domes aprīļa deputāti sēdē lēma par rīcību, lai Kuldīgas vecpilsētas Ventas senleju virzītu no UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālā saraksta uz Pasaules mantojuma sarakstu.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa, viens no Kuldīgas novada pašvaldības uzdevumiem ir slēgt trīspusēju līgumu ar Latvijas nacionālo komisiju (LNK) un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, kā arī izveidot ekspertu grupu, piesaistot vietējos un starptautiskos ekspertus turpmākai sekmīgai virzībai. Kuldīgas novada pašvaldība aicināta arī izvērtēt iespēju pilnveidot esošos elektroniskos tiešsaistes resursus angļu valodā, lai nodrošinātu kvalitatīvu informācijas pieejamību starptautiskajai sabiedrībai.

Kuldīgas vecpilsētas Ventas senleja Latvijas nacionālajā sarakstā iekļauta kopš 2011.gada. Šī gada februārī LNK tika sniegts pārskats par Kuldīgas vecpilsētas Ventas senlejas saglabāšanas stāvokli un paveikto pēdējo piecu gadu laikā, lai virzītu senleju uz Pasaules mantojuma sarakstu.

No 2011. līdz 2015.gada Kuldīgas novada pašvaldība veikusi pētniecību par pilsētas arhitektūru un pilsētbūvniecību, ainaviskajiem aspektiem un dabas komponentēm, kā arī nemateriālā kultūras mantojuma vērtībām, kas kalpo kā vērtīga zinātniskā pamatojuma bāze turpmākai virzībai uz UNESCO Pasaules mantojuma sarakstu. Paplašināts arī valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis "Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs" un īstenota sadarbība ar vietējo sabiedrību, nevalstiskajām organizācijām un izglītības iestādēm kultūras un dabas mantojuma vērtību saglabāšanā un popularizēšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)