Banner 980x90

Ventas rumbas akvatorijā nelegālos murdos uziet 150 kilogramus nēģu

Ventspils, 24.marts, LETA. Aizvadītajā naktī Ventas rumbas akvatorijā uzieti septiņi nelegālie murdi, kuros atrasti 150 kilogrami nēģu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Policija kopā ar Liepājas reģionālās vides pārvaldes inspektoriem naktī uz 24.martu rīkoja profilaktisko reidu Kuldīgā pie Ventas rumbas ar mērķi nepieļaut makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumus nēģu makšķerēšanas un zvejas lieguma periodā Ventas rumbas lieguma akvatorijā.

Maluzvejnieki tiešā Ventas rumbas tuvumā netika konstatēti, bet, apsekojot Ventas rumbas akvatoriju, tika uzieti septiņi nelegālie nēģu murdi. Atbrīvojot nēģus no murdiem, tie palaisti atpakaļ Ventā.

Zaudējumi par vienu nēģi mērāmi astoņu eiro vērtībā, taču lieguma periodā tie ir 40 eiro. Šajā gadījumā kopumā tika izņemti 150 kilogrami nēģu, kas naudas izteiksmē pārsniedz piecu Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu kopsummu, un šādos gadījumos iestājas kriminālatbildība, skaidroja Šeršņova.

Šādus reidus policija sadarbībā ar Valsts vides dienestu plāno regulāri rīkot arī turpmāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)