Valmierā šonedēļ notiks LLKC radītā zīmola "Novada Garša" pasākums
Pasākums "Vidzemes uzņēmēju dienu" kontekstā 17. un 18.maijā norisināsies skvērā pie Hanzas sienas, kas būs pirmā no piecām garšu pieturām visā Latvijā, kuras šovasar aicinās apmeklēt LLKC.
Pasākumā varēs rast atbildes uz jautājumiem, vai, kādus un par kādu cenu var pagatavot ēdienus skolas bērniem no vietējiem pārtikas produktiem, kādas aktualitātes ir īsajās pārtikas piegādes ķēdēs Vidzemē un ko pircējam piedāvā reģiona mazie ražotāji un šefpavāri. Šoreiz, skvērā pie Hanzas sienas galvenokārt plānots runāt par gaļu un to, ko no tās iespējams pagatavot.
Tostarp 17.maijā jauno šefpavāru konkursā "Labākais Vidzemes steiks" meistarībā sacentīsies pavārzeļļi no Priekuļu, Smiltenes un Valmieras tehnikuma, savukārt Tiešās pirkšanas pulciņa pārstāvji stāstīs par īso pārtikas piegāžu ķēžu darbību Vidzemes reģionā.
Savukārt 18.maijā paredzēta virkne meistarklašu, tostarp bērni varēs mācīties gatavot sviestmaizes, savukārt pieaugušie varēs piedalīties marināžu un steika gatavošanas meistarklasēs, ko pasniegs šefpavārs no Cēsu restorāna "H. E. Vanadziņš ziemeļu restorāns" Rihards Eniks. Paralēli notiks arī pavāru konkurss "Skolēnu pusdienas"
.
Pasākuma norises dienās "Nogaršo Latviju Vidzemē" piedāvās vietējo produktu degustāciju un iegādi, Tautas garšas konkursu ar balsojumu par sev tīkamāko produktu, zupu no lielā saimes katla, izklaides un citas aktivitātes.
Uz sarakstu