Banner 980x90

Vāc parakstus, lai pilnībā aizliegtu ātro kredītu reklāmas sabiedriskajos medijos

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai pilnībā aizliegtu ātro kredītu reklāmas sabiedriskajos medijos.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Zigmārs Dzenis. Idejas autors klāsta, ka pirms dažiem gadiem ātrie kredīti ienāca mūsu sadzīvē un sākotnēji tie tika reklamēti relatīvi neuzbāzīgi. "Tagad pat ielās ir redzami kioski ar ātro kredītu piedāvājumiem. Internets arī ir pilns ar ātro kredītu reklāmām," sašutis Dzenis. Viņš vēlas, lai cilvēki saprastu, ka ātrie kredīti nav sociālā palīdzība.

Dzenis skaidroja, ka viens uzņēmums veido vairākus zīmolus un katram zīmolam ir sava reklāmas kampaņa. "Šobrīd pat rīta ziņas pa LTV1 nevar redzēt bez šīs reklāmas pa vidu. Ierādīsim ātras peļņas tīkotājiem "rāmi", kurā viņi var strādāt, līdzīgi kā tas ir azartspēlēm, cigaretēm un alkoholam," aicināts iniciatīvā.

Dzenis rosina pilnībā aizliegt ātro kredītu reklāmas sabiedriskajos medijos.

Viņaprāt, iniciatīvas rezultātā cilvēki sabiedriskajos medijos "varēs baudīt patiesākas ziņas bez savas personīgās sāpes pieskaņas". Dzenis uzskata, ka citādi zūd ticība sabiedriskajiem medijiem, ja reiz nopietnām ziņām pa vidu ir reklāma, kura daudziem izraisa negācijas un sāpes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)