Banner 980x90

Ūdens līmenis Ventā kāpis par diviem metriem

Rīga, 13.nov., LETA. Kopš piektdienas ūdens līmenis Ventā pie Kuldīgas, kā arī pie Lietuvas robežas kāpis par aptuveni diviem metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Latvijas un Lietuvas pierobežā ūdens līmenis Ventā sasniedzis augstāko atzīmi šogad, tomēr tas par aptuveni metru atpaliek no iepriekšējo gadu palu maksimālā līmeņa.

Ventas pietekā Ciecerē pie Pakuļu HES nedēļas nogalē reģistrēts viens no augstākajiem ūdens līmeņiem pēdējo gadu laikā; svētdien tas tika pazemināts.

Bārtas upē ūdens līmenis pēdējo trīs dienu laikā cēlies par nepilniem diviem metriem, Abavas pietekā Imulā - par 1,3 metriem. Citās Kurzemes upēs ūdens kāpis lēnāk.

Aptuveni par metru ūdens līmenis cēlies Lielupes pietekas Svētes pietekā Bērzē pie Līvbērzes un Ogres upē pie Ogresgala, vēl nedaudz straujāk ūdens līmenis paaugstinājies Lielajā Juglā.

Amatā pie Melturiem ūdens līmenis agrā pirmdienas rītā ir 1,32 metri virs stacijas nulles punkta; turpmāk gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās.

Nedēļas sākumā daudzās upēs vēl turpināsies ūdens līmeņa kāpums, vietām iespējama palieņu applūšana. Aiviekstes palienes saglabājas applūdušas kopš augusta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)