Trīs pavasarīgas salātu receptes izsalkušajiem
Tuvojoties arvien siltākam laikam, nenoliedzami sākam pievērts uzmanību tam, ko liekam uz sava šķīvīša. Kārojas ko vieglu, garšīgu, sātīgu un veselīgu vienlaikus? Lūk, iedvesmojies no šīm krāsainajām un gardajām receptēm!
Siltie ziedkāpostu un tomātu salāti ar graudaugiem
Lieliska pusdienu maltīte, kad gribas ko vieglu, siltu, veslīgu, bet tajā pašā laikā sātīgu. Perfekts garšu salikums!
Tev vajadzēs:
1 gab ziedkāpostu
1 TK kumina sēklas
šķipsnu čili pulvera
200 gr ķirštomāti
1 ĒK olīveļļa
1 citrons (sula un miza)
150 gr zaļo pupiņu pākstis
500 gr ātri vārāmais graudaugu maisījums
2 TK sojas mērce
Kā pagatavot?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Ziedkāpostu sadala gabaliņos un apviļā tos garšvielās un ēdamkarotē eļļas. Pievieno arī citrona miziņu un tomātus. Pēc tam dārzeņu gabaliņus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīra sloksni. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie mīksti un apbrūnējuši.
Kamēr dārzeņi gatavojas, pupiņu pākstis noblanšē verdošā ūdenī 3-4 minūtes. Kad tas izdarīts, pākstis noskalo zem auksta ūdens strūklas.
Graudaugu maisījumu pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.
Sagatavo lielu salātu bļodu – tajā saber novārītos graudaugu produktus, pievieno pupiņu pākstis, ziedkāposta gabaliņus un tomātus, eļļu, sojas mērci un citronu sulu. Salātus apmaisa un pasniedz, kamēr vēl silti.
Kraukšķīgie Cēzara salāti ar vistas fileju
Mmm, kas var būt labāks par šo? Klasiskie salāti, bez kuriem pavasara sezonas atklāšana nemaz nav iedomājama!
Tev vajadzēs:
tostermaize
olīveļļa
2 vistas filejas
romiešu salātu lapas
ķiploka daiva
3 anšovu filejas
ķirštomātiņi
Parmas siers
1 olas baltums
svaiga citrona sula
1 tējkarote baltvīna etiķa
1/4 tējkarote Dižonas sinepes
Sāls, pipari pēc garšas
Kā pagatavot?
Bļodā sajauc olas baltumus ar citrona sulu, baltvīna etiķi un Dižonas sinepēm.
Visu samaisi līdz baltai viendabīgai masai.
Pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, līdz masa iegūst biezāku konsistenci.
Pievieno sāli pēc garšas.
Vistas fileju apber ar garšvielām, olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz gatavs 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
Tostermaizes šķēles sagriez vidēja izmēra kubiņos, sajauc ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli.
Liek cepties krāsnī 160°C temperatūrā 10 minūtes.
Salātu lapas saplēs lielos gabalos un ieliec bļodā, pievieno grauzdiņus, ķirštomātiņus un pagatavo mērci.
Visu samaisi un liec uz šķīvja, virsū liec sagrieztu vistas fileju un pārrīvē pāri Parmas sieru.
Kartupeļu-olu salāti ar lociņiem
Derēs patiešām izsalkušam vēderam! Atceries, ka daudzus produktus, ko ikdienā esam pieraduši ēst siltus, iespējams miksēt arī dažādos gardos salātos!
Tev vajadzēs:
10 vidēja izmēra kartupeļi
10 vārītas olas
1 smalki sagriezts sīpols
Lociņi
Mērcei
100g majonēze
100g bezpiedevu jogurts
3 ĒK baltvīna etiķa
2 ĒK sinepes
1 ĒK cukurs
• 1 TK sāls
• Pipari pēc garšas
Kā pagatavot?
Katliņā uzvāra kartupeļus ar visu mizu, atdzesē, nomizo un sagriež vidēja izmēra kubiņos.
Sešām olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus atliek malā, baltumus sagriež vidēja izmēra kubiņos un kopā ar sīpolu pievieno kartupeļiem.
Gatavo mērci - bļodiņā sadrupina olu dzeltenumus, pievieno majonēzi, jogurtu, baltvīna etiķi, sinepes, cukuru, sāli un piparus. Visu samaisa un pārlej kartupeļiem.
Salātus samaisa, pievieno vēl sāli un piparus, ja nepieciešams. Pāri kārto šķēlītēs sagrieztas atlikušās olas un pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.
Pirms pasniegšanas atdzesē.
Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".