Banner 980x90

Triju zvaigžņu ordeni saņem kuldīdzniece Rasma Aina Zeberliņa

Publicitātes foto
Publicitātes foto

18.novembrī, Melngalvju nama Svētku zālē Rasma Aina Zeberliņa, Sporta skolas ilggadējā un titulētā volejbola trenere, saņēma valsts augstāko apbalvojumu – 5.šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, turklāt ir iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvji, interese par sportu Rasmai Ainai Zeberliņai radās jau skolas gados. Mācoties Kuldīgas vidusskolā trenējās sporta skolas volejbola un basketbola nodaļās. Vidusskolas laikā spēlēja Valsts jaunatnes volejbola izlasē, kuras sastāvā piedalījās II Vissavienības jaunatnes sporta spēlēs. Pēc vidusskolas, 1958.gadā viņa iestājās Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtā, kur trenējoties volejbolu, spēlēja Latvijas izlases sastāvā, šajā laika posmā trīs reizes izcīnot Latvijas čempiones titulu volejbolā.

Pēc augstskolas absolvēšanas 1962.gadā Zeberliņa sāka strādāt Kuldīgas sporta skolā par volejbola treneri, pamatā ar meiteņu grupām. Strādājusi arī ar zēnu grupu, no kuras trīs spēlētāji Latvijas izlases sastāvā izcīnīja PSRS čempionu titulu. Vēl divi audzēkņi PSRS izlases sastāvā izcīnīja Pasaules un Eiropas junioru čempiona titulu.

Zeberliņas audzēkņi spēlējuši ne tikai Latvijas izlasēs, bet arī ārzemju klubos. Vairākas treneres audzēknes veiksmīgi startējušas arī Eiropas un Pasaules čempionātos pludmales volejbolā.

Zeberliņas trenētās Kuldīgas sporta skolas meiteņu volejbola komandas regulāri bija Latvijas čempionāta finālkomandas un vairākkārt izcīnīja 1.vietas. Zeberliņas vadībā Kuldīgas sieviešu volejbola komanda ilggadīgi spēlēja Latvijas augstākajā līgā.

Rasmai Kuldīgas novada sporta skola ir vienīgā darbavieta, tajā nostrādāti 49 gadi no 1962. līdz 2011.gadam. Saņēmusi apbalvojumus – LPSR Nopelniem bagātā trenere, Latvijas Izglītības teicamniece, Latvijas sporta laureāte.

Zeberliņas ģimene izjūt apbrīnu. Arī mazmeita Agnese Megne iet vecmāmiņas pēdās - jau vairākus gadus nopietni pievērsusies volejbolam – beigusi Kuldīgas novada sporta skolu, absolvējusi Murjāņu sporta ģimnāziju un nu strādā par volejbola treneri Kuldīgas sporta skolā. Megne pastāstīja: "Vecmammas sasniegumu pamatā ir nopietns darbs, kas izpelnījies lielu apkārtējo cieņu. Strādāt ar jauniešiem ir grūti un, manuprāt, ne visi ir radīti šādam darbam."

Rasmas kundzei vienmēr paticis savs darbs un tas arī esot atslēgas vārds uz viņas panākumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)