Tomātu salāti ar mocarellu. Klasiska vērtība
Nepieciešams
300 g mocarellas siera, 0,5 kg gatavu tomātu, svaiga bazilika, salvijas un timiāna zaļumi.
Mērcei: 2,5 ēdamkarotes balzametiķa, sāls, baltie pipari, 4 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas.
Pagatavošana
1. Mocarellas sieru notecina un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs.
2. Nomazgā tomātus, izņem serdītes un sagriež šķēlītēs.
3. Baziliku, timiānu un salviju noskalo un nosusina. Dažus zariņus atstāj garnēšanai.
4. Noplucina lapiņas un ieliek atsevišķā bļodiņā.
5. Sakārto tomātus pamīšus ar mocarellas šķēlītēm uz liela šķīvja vai paplātes un dekorē ar dažiem garšvielu zariņiem.
6. Sajauc balzametiķi ar sāli un pipariem, līdz sāls izšķīst. Iekuļ eļļu.
7. Gatavo mērci vienmērīgi pārlej tomātiem un mocarellai.
8. Garšaugus pasniedz atsevišķi, lai katrs tos varētu paņemt pēc vēlēšanās.
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".
Uz sarakstu