Banner 980x90

Tomātu salāti ar mocarellu. Klasiska vērtība

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com

Nepieciešams 
300 g mocarellas siera, 0,5 kg gatavu tomātu, svaiga bazilika, salvijas un timiāna zaļumi.
Mērcei: 2,5 ēdamkarotes balzametiķa, sāls, baltie pipari, 4 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas.

Pagatavošana
1. Mocarellas sieru notecina un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs.
2. Nomazgā tomātus, izņem serdītes un sagriež šķēlītēs.
3. Baziliku, timiānu un salviju noskalo un nosusina. Dažus zariņus atstāj garnēšanai.
4. Noplucina lapiņas un ieliek atsevišķā bļodiņā.
5. Sakārto tomātus pamīšus ar mocarellas šķēlītēm uz liela šķīvja vai paplātes un dekorē ar dažiem garšvielu zariņiem.
6. Sajauc balzametiķi ar sāli un pipariem, līdz sāls izšķīst. Iekuļ eļļu.
7. Gatavo mērci vienmērīgi pārlej tomātiem un mocarellai.
8. Garšaugus pasniedz atsevišķi, lai katrs tos varētu paņemt pēc vēlēšanās.

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)