Banner 980x90

Slimnīcā nogādā mežā atrastu izmirkušu un nosalušu seniori

Rīga, 9.nov., LETA. Vakar Vidzemē slimnīcā tika nogādāta 81 gadu veca sieviete, kura izmirkusi un nosalusi bija atrasta mežā, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Sievieti, kura dzīvo viena, apraudzīt bija devušies tuvinieki, tomēr, ierodoties pie seniores, mājās viņa neatradās. Tuvinieki devās sievieti meklēt, un atrada viņu netālu esošajā mežā. Seniore bija izmirkusi ar slapjām drēbēm mugurā.

NMPD brigādes mediķi izmirkušo sievieti nogādāja slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu.

Mediķi atgādina, ka biežāka senioru apraudzīšana, kā arī sazvanīšanās ar viņiem var pasargāt no nosalšanas. Savukārt seniorus mediķi aicina, ejot ārpus mājas, ģērbties laika apstākļiem atbilstošās un mitruma izturīgās drēbēs, kā arī mudina nebaidīties lūgt līdzcilvēku palīdzību.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 953 izsaukumiem, no kuriem 133 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)