Banner 980x90

Skrundas un Kuldīgas novadā notiks NBS apmācības

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv
No pirmdienas, 12.septembra, līdz 25.septembrim bijušās Skrundas radiolokatora pilsētiņas teritorijā un tās apkārtnē, tostarp daļēji arī Kuldīgas novada teritorijā, norisināsies Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apmācības, aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

NBS Sauszemes spēku kājnieku brigādes kaujas atbalsta bataljona karavīri nodarbību laikā pārvietosies ar ieročiem, ekipējumu un transportlīdzekļiem. Tiks izmantota salūtmunīcija un imitācijas līdzekļi, kā arī tiks piesaistīts gaisa spēku helikopters - par to pašvaldību informējis NBS Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris Ilmārs Atis Lejiņš.

Jau ziņots, ka šovasar Skrundas novada dome nolēma bijušo Skrundas lokatora pilsētiņu nodot valsts īpašumā Aizsardzības ministrijas (AM) personā. 45 hektārus lielo nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundas novada Raņķu pagastā ar avārijas stāvoklī esošajām ēkām pašvaldība bez atlīdzības nodos valsts īpašumā valsts funkcijas īstenošanai - NBS mācību vajadzībām. Līdz brīdim, kamēr īpašums tiks reģistrēts zemesgrāmatā uz valsts vārda AM personā, bet ne ilgāk kā līdz 2017.gada 31.decembrim, AM no pašvaldības to nomās par vienreizēju nomas maksu - 30 000 eiro.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)