Banner 980x90

Skrundā notiek Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto spēku mācības

Rīga, 25.okt., LETA. Skrundā šonedēļ notiek Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto spēku mācības, kurās piedalās arī ASV karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Mācību mērķis ir veikt apmācību kaujai apbūvētā vietā, sekmējot mācībās iesaistīto vienību sadarbību un spēku savietojamību.

Jau ziņots, ka Skrundas novada dome šogad jūlijā pieņēma lēmumu nodot nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundā Aizsardzības ministrijas valdījumā. "Mežaine" ir bijusī Skrundas lokatora pilsētiņa, kurā savulaik saimniekoja padomju armija.

Objekts ir īpaši piemērots, lai izveidotu apmācību zonu un veiktu apmācību kaujai apbūvētā vietā. Līdz šim gan nacionālās, gan ārvalstu bruņoto spēku vienības periodiski izmantojušas objektu mācību nolūkos. Īpašums ir piemērots militārā objekta, tostarp apmācību zonas, izveidošanai un atbilst Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāniem.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)