Banner 980x90

Simsone: Reģistrētā bezdarba līmenis lēnam, bet stabili samazinās

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā lēnam, bet stabili samazinās, turklāt šobrīd ir zemāks nekā šajā periodā pirms gada, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Šobrīd valstī reģistrētā bezdarba līmenis ir 8,1%. Simsone skaidroja, ka bezdarbs samazinās visos reģionos. Lēnāk tas notiek Latgalē, kur bezdarba līmenis arvien ir visaugstākais - 18,4%. NVA direktore akcentēja, ka atšķirība starp Latgali un citiem reģioniem nepieaug.

Redzams, ka pieaug reģistrētās vakances, kas liecina par ekonomiskās attīstības pieaugumu, uzsvēra Simsone.

Viņa arī piebilda, ka patlaban NVA redzeslokā nav uzņēmumu, kuros situācija būtu nedroša, proti, tiktu plānots ievērojami samazināt darba vietu skaitu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)