Sarkanvīnā sutināti sarkanie kāposti. Receptīte vāciešu gaumē
Sastāvdaļas:
* 750 g sarkano kāpostu;
* 2 lieli sarkanie sīpoli;
* Neliels ābols;
* 3 ēdamkarotes sviesta;
* 250 ml sausā sarkanvīna;
* 200 ml ūdens;
* 2 ēdamkarotes balzametiķa;
* 5 melno piparu graudi;
* krustnagliņa;
* lauru lapa;
* ēdamkarote cukura;
* ⅔ tējkarotes sāls
Pagatavošana. Pannā ar biezām malām izkausē sviestu, ieber sakapātus kāpostus un sīpolus, uzliek vāku un sutina uz nelielas uguns 15–20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti mīksti. Pievieno sarkanvīnu, kubiciņos sagrieztus ābolus, balzametiķi, sāli, cukuru, ūdeni un kokvilnas drāniņā iesietas nesamaltas garšvielas. Uz mazas uguns vai cepeškrāsnī sutina aptuveni stundu. Izņem garšvielas un pasniedz siltus pie cepeša vai citiem gaļas ēdieniem.
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".
Uz sarakstu