Banner 980x90

Sāks sarunas par iespēju pārņemt Skrundas lokatora pilsētiņu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Aizsardzības ministrija (AM) nolēmusi sākt sarunas ar Skrundas novada pašvaldību par iespēju pārņemt bijušo Skrundas lokatora pilsētiņu, lai nodrošinātu īpašuma izmantošanu valsts aizsardzības uzdevumu īstenošanai, aģentūra LETA noskaidroja AM Preses nodaļā.

AM sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir pabeigusi darbu pie izvērtējuma par nekustamā īpašuma "Mežaine" Skrundā izmantošanas iespējām valsts aizsardzības vajadzībām, ņemot vērā aizsardzības nozares vajadzības, kā arī izanalizējot mācībās "Arrcade Fusion" gūtos secinājumus, norādīja ministrijā.

AM ir pieņēmusi lēmumu sākt sarunas ar Skrundas novada pašvaldību par iespēju pārņemt minēto nekustamo īpašumu, lai nodrošinātu īpašuma izmantošanu valsts aizsardzības uzdevumu īstenošanai. Skrundas pašvaldība par šo lēmumu ir informēta.

AM pagaidām gan nekonkretizēja, kādiem mērķiem bijušo pilsētiņu varētu izmantot.

2015.gada janvārī Skrundas novada dome nolēma par 12 000 eiro iegādāties bijušo Skrundas lokatora pilsētiņu "Mežaine" Raņķu pagastā. No īpašuma iegādes bija atteikušies vairāku atkārtoto izsoļu uzvarētāji, tādēļ pašvaldībai kā nekustamā īpašuma parāda piedzinējai bija iespēja iegūt savā īpašumā bijušo armijas pilsētiņu par pēdējās izsoles sākumcenu. Skrundas novada dome 12.augustā plānoja rīkot rakstisku izsoli interesentiem, kuri vēlētos nomāt un attīstīt daļu no bijušās armijas pilsētiņas jeb 19,3 hektārus lielu teritoriju ar 34 avārijas stāvoklī esošām ēkām, ko atbilstoši izsoles nolikuma prasībām nomas līguma darbības laikā būtu nepieciešams nojaukt. Viens no izsoles nosacījumiem bija jaunu darbvietu radīšana šajā teritorijā. Izsole nenotika, jo tai nepieteicās neviens dalībnieks.

Pašvaldība ar atkārtotas izsoles rīkošanu nesteidzās, jo interesi par iespējamo armijas pilsētiņas teritorijas nomu treniņu vajadzībām iepriekš bija izrādījuši arī NBS. Bruņotie spēki jau iepriekš testēja bijušās armijas pilsētiņas piemērotību mācību organizēšanai. Bijušajā armijas pilsētiņā šogad mācības rīkojusi gan Zemessardze, gan Valsts policija, gan Militārā policija sadarbībā ar Lietuvas militārajiem policistiem. Pērn jūlijā vairākas dienas bijušajā armijas pilsētiņā trenējās arī ASV armijas Eiropā 173.desanta brigādes 503.kājnieku pulka karavīri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)